Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Συνάντηση Σταθάκη με το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Συνάντηση  Σταθάκη με το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης συναντήθηκε σήμερα (29/3) με τους βουλευτές του νομού Φθιώτιδας, Ιωάννη Σαρακιώτη και Χρήστο Σταϊκούρα, νομού Ευβοίας, Νικόλαο Μίχο, τον αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, Φάνη Σπανό, τον αντιδήμαρχο Ορχομενού, Ιωάννη Φουρτάκη, τον αντιδήμαρχο Διρφύων - Μεσσαπίων, Παναγιώτη Ματράκα, τον εκπρόσωπο του δημάρχου Λοκρών, Γιώργο Κάζα, καθώς και εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η πρόσφατη δεσμευτική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία καθίσταται οριστική η απόφαση της Ε.Ε. του 2014 για την επιστροφή των κρατικών ενισχύσεων, ύψους 136 εκατ. ευρώ πλέον τόκων, από τη ΛΑΡΚΟ στο ελληνικό δημόσιο.
Σ΄ αυτό το πλαίσιο, το ελληνικό δημόσιο καλείται να ξεκινήσει διάλογο με τη Γενική Διεύθυνση  Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπόνηση σχεδίου επίλυσης του ζητήματος.
Βασική επιδίωξή μας, υπογράμμισε ο Υπουργός, είναι να υπάρξει μέριμνα για τη διασφάλιση των εργαζομένων, παραθέτοντας ως παράδειγμα τη συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση για τη ΔΕΗ. «Η πρόσφατη καταδικαστική απόφαση δημιουργεί ένα νέο τοπίο. Όλα τα σενάρια είναι πλέον ανοιχτά», επισήμανε ο κ. Σταθάκης, διαβεβαιώνοντας ότι καμία απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί εν κρυπτώ. Όρισε δε, νέα συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς εντός του Μαΐου. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης