Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Γιατί είναι εγκληματικό λάθος να συσχετίζονται οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί με τους 8 Τούρκους

Γιατί είναι εγκληματικό λάθος να συσχετίζονται οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί με τους 8 Τούρκους
Ο Erdogan ζητά τους 8 για να δώσει τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς!
Με εκκωφαντικό τρόπο ο Ερντογάν έθεσε το ζήτημα των 8 στρατιωτικών του που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα . Και το έθεσε σε αντάλλαγμα με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς! Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, την ανταλλαγή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς πρότεινε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης.
gazetesi

Μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δήλωσε: «Από τη μια λέμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη, από την άλλη δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε και οι δυο χώρες την ελληνική Δικαιοσύνη και να βρούμε συμφωνία ανταλλαγής. Αν αποφασίσουν οι ηγεσίες των δυο χωρών ότι μπορούν να παρακάμψουν την ελληνική και την τουρκική δικαιοσύνη και να προβούν σε μια τέτοια ανταλλαγή, πιστεύω ότι θα μπορούσε να τελειώσει το θέμα» δήλωσε ο κ. Κατσίκης.

Εγκληματικό λάθος ο συσχετισμός των δύο περιπτώσεων

Το ζήτημα δεν είναι ούτε καν το ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής μετατρέπει εαυτόν σε «λαγό» του Ερντογάν -άραγε σε άμεση συνεννόηση με τον Πρόεδρο του κόμματός του και ενδεχομένως την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει; Το εξοργιστικό είναι που δεν αντιλαμβάνεται ποιο είναι το μήνυμα που θα έστελνε μια τέτοια στάση στην Άγκυρα.

File Photo: Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης στο βήμα της Ολομέλειας ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ξεπερνώντας τους ισχυρισμούς του Τούρκου Προέδρου ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, λίγο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, του είχε υποσχεθεί να του παραδόσει τους 8 πραξικοπηματίες, ο συσχετισμός των δύο περιπτώσεων και οι δηλώσεις τύπου Κατσίκη είναι εγκληματικές διότι αποτελούν μια ευθεία πρόσκληση προς την Τουρκία να συνεχίζει την πειρατική λογική της και να προχωρήσει ακόμα και στην απαγωγή περισσοτέρων Ελλήνων.
Οι δηλώσεις τύπου Κατσίκη εμφανίζουν την Ελλάδα να αγνοεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και να είναι έτοιμη να προσφέρει ό,τι θέλει ο «σουλτάνος».
Πολιτικοί "λαγοί" τύπου Κατσίκη, προκειμένου να παραστήσουν τους κυνικούς-ρεαλιστές που εργάζονται για τα εθνικά συμφέροντα, δε διστάζουν να παραδώσουν εν προκειμένω στον δήμιό τους του οχτώ Τούρκους αξιωματικούς για να σερβίρουν ως μεγάλη επιτυχία τον επαναπατρισμό των «δύο».
Ένας τέτοιος συμψηφισμός θα εμπέδωνε το μήνυμα προς την Τουρκία και τη διεθνή κοινότητα ότι: «εάν θέλετε να πετύχετε κάτι απέναντι στην Ελλάδα, πιέστε την στρατιωτικά και απειλήστε την και θα υποχωρήσει επειδή είναι χώρα φιλειρηνική, αλλά και εντελώς απρόθυμη να υποστεί και να απορροφήσει απώλειες για να υπερασπίσει όσα της ανήκουν». Και αυτό θα ήταν εγκληματικό λάθος.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης