Διεθνή

ΗΠΑ: Αποχωρεί από τον σχιστόλιθο η ινδική Reliance – Πουλά περιουσιακά στοιχεία 100 εκατ. δολ.

tags :
ΗΠΑ: Αποχωρεί από τον σχιστόλιθο η ινδική Reliance – Πουλά περιουσιακά στοιχεία 100 εκατ. δολ.
Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2019, είναι η δεύτερη  πώληση της  Reliance  στις Ηνωμένες Πολιτείες
Η Reliance Industries Ltd ανακοίνωσε την Τρίτη 27/3/2018 ότι θα προχωρήσει στην πώληση περιουσιακών στοιχείων σχιστόλιθου στις Ηνωμένες Πολιτείες στην Sundance Energy Inc  έναντι 100 εκατ. δολ., καθώς ο ινδικός όμιλος πετρελαίου προχωρεί στην έξοδό τους από τις επενδύσεις στο σχιστόλιθο των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Reuters η  πώληση περιλαμβάνει τις δραστηριότητες της Reliance στα περιουσιακά στοιχεία του σχιστόλιθου Eagle Ford στο Τέξας, ανέφερε η ανακοίνωση.
Η Pioneer Natural Resources Co με έδρα τις Η.Π.Α., η οποία κατέχει επίσης ποσοστό αποχωρεί και αυτή από το μπλοκ.
Τον Νοέμβριο του 2014, οι Reliance και Pioneer ανακοίνωσαν την έξοδο από τη συμμετοχή τους από την  κοινοπραξία μεταφοράς και διανομής πετρελαίου και φυσικού αερίου από σχιστόλιθο, η οποία σύμφωνα με τους  αναλυτές ήταν πρόδρομος για την κίνηση της Reliance προς την έξοδο από τις επιχειρήσεις σχιστόλιθου των ΗΠΑ.
Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2019, είναι η δεύτερη  πώληση της  Reliance  στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τον Οκτώβριο, η Reliance πώλησε παρόμοιο πακέτο περιουσιακών στοιχείων στην περιοχή του σχιστολιθικού Marcellus στη βορειοανατολική και κεντρική Πενσυλβανία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης