Αναλύσεις

Άψογη η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα - Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου

Άψογη η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα - Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου
Eνώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας και της Πολιτικής Ηγεσίας
Άρτια εικόνα του στρατεύματος με υψηλό φρόνημα έδωσε η φετεινή παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2018.
Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, παρήλασαν τα μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με άψογους σχηματισμούς και σε απόλυτο συντονισμό, ενώ από αέρος μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποίησαν χαμηλές διελεύσεις πάνω από το Σύνταγμα, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο πλήθος που παρακολουθούσε την παρέλαση.
Την παράσταση, ωστόσο, στη φετινή παρέλαση έκλεψε το εντυπωσιακό άρμα Leopard, το οποίο ήταν βαμμένο στα χρώματα του εθνικού συμβούλου μας, της Ελληνικής Σημαίας.
Στα χαρακτηριστικά στοιχεία της φετινής παρέλασης ήταν η αθρόα προσέλευση του κόσμου στο χώρο διεξαγωγής της, η παρουσία εθνοφυλάκων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, καθώς και η δυναμική και εντυπωσιακή παρέλαση των στελεχών των ειδικών δυνάμεων -πεζοναυτών, καταδρομέων, υποβρυχίων καταστροφέων, αλεξιπτωτιστών- και της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, οι οποίοι απέσπασαν το δυνατό χειροκρότημα του κόσμου.
Παράλληλα, συγκινητική ήταν η ατμόσφαιρα που επικράτησε κατά την προσέλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο χώρο των αναπήρων πολέμου, σε ένδειξη σεβασμού αλλά και για την ανταλλαγή ευχών με την ευκαιρία του σημερινού διπλού εορτασμού.
Στην παρέλαση ηγήθηκαν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμημάτα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τα οποία έγιναν αποδέκτες πολλαπλών χειροκροτημάτων από την πολιτειακή, πολιτική ηγεσία και το πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί κατά μήκος του χώρου διεξαγωγής της.
Ακολούθησαν οι αδελφές νοσοκόμοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η διμοιρία οχημάτων και μοτοσυκλετών της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πάνω από το χώρο της παρελάσεως πέταξαν σε άψογους σχηματισμούς αεροσκάφη και ελικόπτερα όλων των τύπων των 3 κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Επιβλητική ηταν μεταξύ άλλων η παρουσία των αρματων μάχης Λέοπαρντ.
Σε ακριβείς σχηματισμούς παρήλασαν τα τμήματα των παραγωγικών σχολών των 4 κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Πηγή: NewsBomb.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης