Αναλύσεις

Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα προς Τουρκία: Να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο

Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα προς Τουρκία: Να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο
Στα Ψαρά για την εθνική επέτειο βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας
Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός, Α.Τσίπρας, από τα Ψαρά, καλώντας την να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο, αλλά και να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.
Ο πρωθυπουργός κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.
Υπογράμμισε ότι η φίλη Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, αλλά και να κατανοήσει ότι η τον 21ο αιώνα, την ευημερία και την πρόοδο ενός λαού δεν τη διασφαλίζουν οι προκλήσεις και οι εθνικιστικές κορώνες, αλλά ο αλληλοσεβασμός και η συνεργασία με τους γείτονες του.
Όπως είπε, η Ελλάδα είναι πόλος και εγγυητής της σταθερότητας και της ασφάλειας για την περιοχή μας και γι' αυτό το λόγο, δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλότητα.
Σημείωσε δε, ότι η Ελλάδα είναι σήμερα πόλος αξιών, μια χώρα σύγχρονη, ευρωπαϊκή, δημοκρατική, με κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και απόλυτο σεβασμό στις ατομικές ελευθερίες, μια χώρα που επιδιώκει την ειρηνική συνύπαρξη, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία με τους γείτονές της.
Το μήνυμα του κ. Τσίπρα από τα Ψαρά ήταν τριπλό, αφού εκτός από αυτό που αφορούσε την Τουρκία, έκανε αναφορά στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που είναι κρατούμενοι στην Αδριανούπολη, αλλά και στην επόμενη ημέρα της Ελλάδας.
Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «οι σκέψεις μας, όχι μόνο σήμερα, είναι στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς», που παραμένουν στην Αδριανούπολη και για τους οποίους, όπως είπε, κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουν σύντομα.
Περαιτέρω, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στο διάβα των χρόνων όπου η λήθη επέτρεψε στα παλιό να επιτρέψει, το σκοταδισμό, να βγει στο προσκήνιο, είχαμε μεγάλες τραγωδίες που γνώρισε η Ευρώπη, αλλά και ότι «σήμερα που η Ελλάδα βαδίζει στα 200 χρόνια από το έτος του ’21 είμαστε περήφανοι που σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά, παρά τις δυσκολίες».
Όπως είπε, «η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει σμιλευτεί μέσα στο χρόνο και έχει μάθει μέσα από τον αγώνα και τη μάχη, μέσα από τη θυσία και τις δυσκολίες, να βγαίνει πιο δυνατή, πιο ενωμένη, πιο αποφασισμένη».
Μιλώντας για την επόμενη μέρα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα  μπορεί να πατήσει στα πόδια της και να ορίσει το μέλλον της, ενώ αφήνει πίσω της μια δύσκολη περίοδο, στην οποία την οδήγησαν λάθη και ανεύθυνες και ιδιοτελείς ηγεσίες.
Τέλος, υπογράμμισε ότι η καρδιά της Ελλάδας δεν χτυπά στην πρωτεύουσα, αλλά στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης