Αναλύσεις

Σκρέκας: Στον αέρα το ενεργειακό σύστημα της χώρας

Σκρέκας: Στον αέρα το ενεργειακό σύστημα της χώρας
Ο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος και Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Σκρέκας, με αφορμή Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, που κατέθεσε και συνυπογράφουν 47 Βουλευτές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στον αέρα βρίσκεται το ενεργειακό σύστημα της χώρας, ύστερα από πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ που επί της ουσίας ακυρώνουν τις περιβαλλοντικές άδειες για το σύνολο σχεδόν της ηλεκτρικής παραγωγής της χώρας.
Ενώ οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι γνωστές από τον Δεκέμβριο του 2016, η Κυβέρνηση έχει αδιαφορήσει πλήρως με αποτέλεσμα να υφίστανται σοβαροί κίνδυνοι για την ενεργειακή επάρκεια και την ασφάλεια της χώρας και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη  της τουριστικής περιόδου.
Οι προεκτάσεις είναι, όμως, πολύ μεγαλύτερες αν συνυπολογιστεί ότι λειτουργούν χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση αυτή τη στιγμή όλες οι προς πώληση λιγνιτικές μονάδες της Δ.Ε.Η. με κίνδυνο να μειωθεί τραγικά το προσδοκώμενο τίμημα.
Λίγες μέρες μετά την πανηγυρική φιέστα που έστησε ο κ. Τσίπρας στις Κυκλάδες για να εγκαινιάσει έργα προηγούμενων, η ανεπάρκεια και η αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης  έρχεται να μας θυμίσει ποιο είναι στην πραγματικότητα το δικό της έργο».

www.worldenergynews.gr

                                                                                                           

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης