Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εκπαίδευση νέων εργαζομένων σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας

Εκπαίδευση νέων εργαζομένων σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας
Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος θα υλοποιηθεί τον Νοέμβριο 2018 και θα ακολουθήσουν άλλοι δύο κύκλοι το 2019 και το 2020
Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο υλοποιεί στην Ελλάδα το πρόγραμμα Young Energy Europe, το οποίο υποστηρίζεται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος της Γερμανίας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για το Κλίμα (EUKI).
Αντικείμενο του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει νέους εργαζόμενους σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, προκειμένου να συμβάλλουν στις επιχειρήσεις που εργάζονται σε ανάλογες δράσεις, με σκοπό να μειώσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα καθώς και το ενεργειακό τους κόστος.
Το πρόγραμμα Young Energy Europe εφαρμόζεται με επιτυχία στη Γερμανία, όπου έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα πάνω από 5.000 εργαζόμενοι σε περίπου 1.500 επιχειρήσεις και υλοποιείται ταυτόχρονα σε 4 ακόμη ευρωπαϊκές χώρες. Μέσα από ένα 4ήμερο ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο προσφέρονται οι βασικές γνώσεις, ώστε οι νέοι εργαζόμενοι να συμβάλλουν ως “Energy - Scouts” στις επιχειρήσεις που εργάζονται, στην αναγνώριση και καταγραφή των δυνατοτήτων εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων. 
Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος θα υλοποιηθεί τον Νοέμβριο 2018 και θα ακολουθήσουν άλλοι δύο κύκλοι το 2019 και το 2020.
Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο διοργανώνει τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, ώρα 10:00, στο Ξενοδοχείο Palmyra Beach στην Γλυφάδα, ενημερωτική εκδήλωση για ενδιαφερόμενες εταιρίες. Οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στους συνδέσμους:
www.young-energy-europe.eu
www.german-chamber.gr/yee

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης