Αναλύσεις

Κυπριακό: O Kύπριος ΥΠΕΞ στην Ρώμη μεταφέρει στον Γκουτιέρες (ΟΗΕ) την πρόθεση επανέναρξης διαπραγματεύσεων

Κυπριακό: O Kύπριος ΥΠΕΞ στην Ρώμη μεταφέρει στον Γκουτιέρες (ΟΗΕ) την πρόθεση επανέναρξης διαπραγματεύσεων
Πηγές από την κυβέρνηση ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα θέσει στον Αντόνιο Γκουτέρες τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ
Την ετοιμότητα του Προέδρου της Κύρπου Νίκου Αναστασιάδη, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων θα επαναλάβει στον Αντόνιο Γκουτέρες από κοντά ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη συνάντηση που θα έχουν την Πέμπτη 15/3, στη Ρώμη, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ κυβερνητικές πηγές.
Ο Υπουργός θα βρεθεί στην ιταλική πρωτεύουσα μεθαύριο για να λάβει μέρος σε δύο διασκέψεις των ΗΕ για την οργάνωση του διεθνούς οργανισμού για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, UNRWA, και για τον Λίβανο.
Πηγές από την κυβέρνηση ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα θέσει στον Αντόνιο Γκουτέρες τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ οι οποίες δεν είναι εποικοδομητικές, επαναλαμβάνοντας ότι η ε/κ πλευρά είναι έτοιμη για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων υπό την προϋπόθεση ότι θα τερματιστούν οι τουρκικές ενέργειες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα διευκρινίσει επίσης τη θέση της ε/κ πλευράς ότι θα συνεχιστεί η πρωτοβουλία των ΗΕ, στο πλαίσιο των παραμέτρων του διεθνούς οργανισμού και με δεδομένο το πλαίσιο που κατέθεσε ο κ. Γκουτέρες.
Ενδέχεται επίσης να συζητηθούν και οι προοπτικές, το πότε και το πώς μπορεί να επαναρχίσει ο διάλογος με την τ/κ πλευρά.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Υπουργός Εξωτερικών θα επαναλάβει ότι ο Πρόεδρος καταβάλλει προσπάθειες για διενέργεια προκαταρκτικής συνάντησης με τον Τ/κ ηγέτη στη Λευκωσία.
Στο περιθώριο των δύο διασκέψεων, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί και με τον Ιταλό ομόλογό του Αντζελίνο Αλφάνο με τον οποίο θα συζητηθούν διμερή θέματα και κυρίως η συνεργασία στα ενεργειακά.
Πηγή:Philnews
worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης