Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Κυβερνητικές πηγές: Θα αναμένουμε την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης των Ελλήνων στρατιωτικών

Κυβερνητικές πηγές: Θα αναμένουμε την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης των Ελλήνων στρατιωτικών
Να περιμένει η κυβέρνηση την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς αποφασίστηκε στην κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου ενώ για την ώρα δεν τίθεται θέμα επικοινωνίας Τσίπρα με Γιλντιρίμ ή Ερντογάν, όπως ενημέρωσε κυβερνητική πηγή.
Ακόμη τρία ζητήματα συζητήθηκαν στο σημερινό κυβερνητικό συμβούλιο.

Θέματα Οικονομίας, κλείσιμο αξιολόγησης

Έγινε μια πρώτη συζήτηση για έξοδο από το πρόγραμμα και την τέταρτη αξιολόγηση. Στην κυβέρνηση θεωρούν πως είναι σε ένα καλό αναπτυξιακό μομέντουμ που θα διευρύνει τις δυνατότητες για καλή έξοδο και διαμορφώνονται καλές προϋποθέσεις.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί και οι τουρκικές πρακτικές

Στο κυβερνητικό επιτελείο σύμφωνα με πληροφορίες έγινε «πλήρης χαρτογράφηση της κατάστασης». Στην κυβέρνηση αυτό που τονίζουν είναι πως το συγκεκριμένο θέμα δεν θέλουν να εξελιχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο. Αυτό πάντως που τονίστηκε είναι πως από την κυβέρνηση παρακολουθούν στενά και εξαντλούν όλα τα διπλωματικά και πολιτικά μέσα πίεσης. «Η πολιτική κ διπλωματική πίεση γίνεται κλιμακωτά τονίζουν οι ίδιες πηγές» και υπογραμμίζουν πως είναι σε εξέλιξη επαφές σε επίπεδο διπλωματών και επιτελείων. Τέλος πηγές από την κυβέρνηση σημείωσαν πως δεν θεωρούν πως σε αυτή τη φάση πρέπει να κλιμακώσουν τις διπλωματικές πιέσεις γιατί το ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι στη τουρκική δικαιοσύνη, όποτε δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι περισσότερο καθώς θα θεωρηθεί παρέμβαση.

Το τρίτο θέμα που Συζητήθηκε ήταν η Στάση Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ

Η Τουρκική προκλητικότητα και ο τρόπος που ασκεί την εξωτερική πολιτική της το τελευταίο διάστημα αλλά και η αύξηση διπλωματικών και πολιτικών πιέσεων από την Ελλάδα για να σεβαστεί η Τουρκία το διεθνές δίκαιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης