Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η δήλωση του Trump στο twitter: Οι εμπορικοί πόλεμοι είναι καλοί και κερδίζονται εύκολα

Η δήλωση του Trump στο twitter: Οι εμπορικοί πόλεμοι είναι καλοί και κερδίζονται εύκολα
O Τραμπ ανακοίνωσε την Πέμπτη το βράδυ ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπογράψει διάταγμα, με το οποίο θα επιβάλλει δασμούς ύψους 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου «για μεγάλο χρονικό διάστημα»
 «Οι εμπορικοί πόλεμοι είναι καλοί και κερδίζονται εύκολα». Με το μήνυμα αυτό στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχολιάζει τις έντονες αντιδράσεις από κυβερνήσεις μεγάλων εμπορικών εταίρων, μία ημέρα μετά την εξαγγελία του ότι θα επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.
«Οταν μία χώρα χάνει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια στο εμπόριο, με κάθε χώρα με την οποία συναλλάσσεται, οι εμπορικοί πόλεμοι είναι καλοί και κερδίζονται εύκολα» έγραψε. «Αν είμαστε, για παράδειγμα, 100 δισεκατομμύρια δολάρια κάτω σε σχέση μία ορισμένη χώρα και εκείνοι κάνουν τους έξυπνους, εμείς κόβουμε τις συναλλαγές και κερδίζουμε πολλά» εξήγησε. Είναι εύκολο!» πρόσθεσε.
O Τραμπ ανακοίνωσε την Πέμπτη το βράδυ ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπογράψει διάταγμα, με το οποίο θα επιβάλλει δασμούς ύψους 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου «για μεγάλο χρονικό διάστημα».
Δεν έχει προς το παρόν αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες των σχεδίων του, όπως την ακριβή διάρκεια ισχύος των δασμών ή το εάν θα εξαιρεθούν κάποιες χώρες ή προϊόντα.
Η απόφασή του έχει πυροδοτήσει τσουνάμι αντιδράσεων από τους μεγάλους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Κίνα, ο Καναδάς και η Βραζιλία.
Έχει δει προκαλέσειισχυρές αναταράξεις στις αγορές διεθνώς, τρέποντας τους επενδυτές σε φυγή από τις μετοχές και οδηγώντας τους στα ασφαλή καταφύγια των ομολόγων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης