Αναλύσεις

Συνάντηση Τσίπρα - Mogherini - Στήριξη από ΕΕ σε Ελλάδα και Κύπρο απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

Συνάντηση Τσίπρα - Mogherini - Στήριξη από ΕΕ σε Ελλάδα και Κύπρο απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, οι εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και οι ευρωτουρκικές σχέσεις
Η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Federica Mogherini, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε την σαφή στήριξη της σε Ελλάδα και Κύπρο απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις σημειώνοντας ότι η πρόοδος των ευρωτουρκικών σχέσεων εξαρτάται από τον σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων κάθε κράτους-μέλους και του διεθνούς δικαίου.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, οι εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και οι ευρωτουρκικές σχέσεις.
Επίσης, συζητήθηκε η περιοδεία που θα πραγματοποιήσουν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker και η κ. Mogherini στα Δυτικά Βαλκάνια, τις επόμενες ημέρες.
Η κ. Mogherini καλωσόρισε τις συνομιλίες της Ελλάδας με την πΓΔΜ και την Αλβανία και ανέφερε ότι η χώρα μας είναι η «χώρα-κλειδί» για την ΕΕ στην περιοχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης