Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Chevron πωλεί το πρώτο φορτίο LNG από το Wheatstone της Αυστραλίας

Η Chevron πωλεί το πρώτο φορτίο LNG από το Wheatstone της Αυστραλίας
Το φορτίο πρόκειται να πωληθεί στην PTT της Ταϊλάνδης
Η Chevron Corp έχει πωλήσει το πρώτο φορτίο συμπυκνωμάτων που πρόκειται να εξαχθεί από το έργο LNG Wheatstone στην Αυστραλία στην PTT της Ταϊλάνδης, ανέφεραν πηγές του Reuters τη Δευτέρα 5/2/2017.
Η φόρτωση των 650.000 βαρελιών θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο και πιθανότατα   με μια μικρή έκπτωση στο Brent, δήλωσαν.
Η Chevron έχει ναυλώσει ένα πετρελαιοφόρο Aframax Maersk Princess για την μεταφορά από την Αυστραλία στις 21 Φεβρουαρίου και αυτό είναι πιθανό να είναι για την πώληση  στην PTT, σύμφωνα με στοιχεία αποστολής της Thomson Reuters Eikon.
Η παραγωγική ικανότητα συμπυκνωμάτων των πεδίων Wheatstone και Lago είναι 30.000 βαρέλια την ημέρα, αναφέρει η Chevron στην ιστοσελίδα της και σύμφωνα με τα σχέδια το πετρέλαιο θα φορτωθεί από το τερματικό Ashburton στη βόρεια ακτή της δυτικής Αυστραλία.
Το συμπύκνωμα - ένα ελαφρύ πετρέλαιο που παράγεται συχνά παράλληλα με το φυσικό αέριο - αναμένεται να έχει μια βαρύτητα API περίπου 66 βαθμών, ανέφεραν οι πηγές.
Η Woodside Petroleum - ένας από τους συνεργάτες του έργου Wheatstone - θα μπορούσε να διαθέσει στο εμπόριο ένα δεύτερο φορτίο συμπυκνωμάτων από το έργο για φόρτωση τον Απρίλιο-Μάιο, σύμφωνα με  τις πηγές.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Chevron δήλωσε την Παρασκευή ότι η δεύτερη γραμμή στο LNG Wheatstone θα συνδεθεί στο δίκτυο το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Το έργο άρχισε την παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) τον Οκτώβριο και εξήγαγε το πρώτο φορτίο του αερίου στην Ιαπωνία τον ίδιο μήνα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης