Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 5ετίας εκτοξεύθηκαν οι εισαγωγές LNG από την Ιαπωνία

Σε υψηλό 5ετίας εκτοξεύθηκαν οι εισαγωγές LNG από την Ιαπωνία
Οι ιαπωνικές εισαγωγές LNG έφθασαν τον Ιανουάριο σε 8,7 εκατ. τόννους, πιέζοντας την περιφερειακή αγορά LNG με την Κίνα να συνεχίζει να αγοράζει φορτία
Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Ιαπωνία (LNGL) έφθασαν το υψηλότερο επίπεδο σε τουλάχιστον πέντε χρόνια τον Ιανουάριο, ενώ οι αποστολές αναμένεται να συνεχισθούν με  έντονο ρυθμό και αυτό το μήνα λόγω των ψυχρών καιρικών συνθηκών.
Οι εισαγωγές LNG της Ιαπωνίας ανήλθαν σε 8,7 εκατομμύρια τόνους τον περασμένο μήνα, αυξημένες κατά 8% από τον Δεκέμβριο καταγράφοντας και τον μεγαλύτερο όγκο από τον Ιανουάριο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεί για την παρακολούθηση πλοίων της  Thomson Reuters Eikon.
Η αύξηση αυτή ασκεί πιέσεις στις τοπικές αγορές της περιοχής για το εμπόρευμα, το οποίο σημείωσε άνοδο τριετίας τον περασμένο μήνα, καθώς η Κίνα έσπευσε να προμηθευθεί φορτία προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθειά της για την χρήση φυσικού αερίου σε εκατομμύρια σπίτια και χιλιάδες εργοστάσια .
"Μια πρόσφατη ψυχρή εισβολή συνέβαλε στη ζήτηση LNG για την ηλεκτρική ενέργεια (στην Ιαπωνία) καθώς και στον τομέα του φυσικού αερίου στην πόλη", δήλωσε ο Boseok Jin, αναλυτής της IHS Markit.
Οι ασυνήθιστα ψυχρές συνθήκες σάρωσαν τμήματα της Ιαπωνίας τον Ιανουάριο, με το χιόνι να καλύπτει το Τόκιο.
Ο Jin πρόσθεσε ότι οι όγκοι LNG που παραδόθηκαν στην περιοχή της Nagoya στην κεντρική Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά 10% την περίοδο Νοεμβρίου-Ιανουαρίου σε σύγκριση με  ένα χρόνο πριν, ενώ οι παραδόσεις στον κόλπο του Τόκιο αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 4%.
"Είμαστε όλοι αιφνιδιασμένοι από το κρύο και τα αποθέματ LNG είναι πολύ χαμηλά τώρα", δήλωσε πηγή  στο Reuters.
Τέσσερις μήνες συντήρησης σε έναν πυρηνικό αντιδραστήρα που λειτουργεί από την Kyushu Electric Power Co θα μπορούσε επίσης να αυξήσει τη ζήτηση για LNG, ανέφερε η πηγή.
Τουλάχιστον μία υπηρεσία κοινής ωφέλειας αναζητεί φορτίο για το δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις πηγές, καθώς οι ψυχρές συνθήκες που προβλέπεται να συνεχιστούν αυτό το μήνα.
 Αλλά η ζήτηση για LNG θα μπορούσε να εξασθενίσει καθώς ο καιρός θερμαίνεται με την άφιξη της άνοιξης τον Μάρτιο και καθώς ορισμένοι πυρηνικοί αντιδραστήρες αναμένεται να ξαναρχίσουν την ίδια χρονική στιγμή, δήλωσε ο Jin της IHS Markit.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης