Αναλύσεις

Χρέος και αξιολόγηση στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα - Moscovici - Στην Αθήνα ο Επίτροπος στις 8/2

Χρέος και αξιολόγηση στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα - Moscovici - Στην Αθήνα ο Επίτροπος στις 8/2
Σε «καλό κλίμα» η συνάντηση Τσίπρα και Moscovici στο Davos
Το θέμα του χρέους αλλά και η «ταχύτητα» με την οποία έκλεισε η γ' αξιολόγηση ήταν τα δύο βασικά θέματα για τα οποία συζήτησαν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Pier Moscovici, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διαρρέουν από το Davos.
Η βασική είδηση της συνάντησης είναι ότι ο κ. Moscovici θα βρεθεί στην Αθήνα στις 8 Φεβρουαρίου 2018.
Όπως ανέφεραν Έλληνες ανταποκριτές που βρίσκονται στο Davos το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους ήταν ένα από τα βασικά τα οποία συζήτησε ο κ. Τσίπρας με τον Επίτροπο Moscovici.
Αυτό που πρέπει να έχει ως στόχο η Ελλάδα θα πρέπει να είναι η ολοκλήρωση με επιτυχία του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, ενώ τονίστηκε ότι η χώρα μας έχει αρχίσει να κερδίζει σταδιακά την εμπιστοσύνη των αγορών, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στην αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας θα έχει σήμερα 25/1 συνάντηση και με την επικεφαλης του ΔΝΤ, Christine Lagarde, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Davos, μετά την ολοκλήρωση της οποίας δεν πρόκειται να υπάρξουν επίσημες δηλώσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης