Αφρική

Δάνειο 200 εκατ. δολ. για έργα ηλεκτροπαραγωγής συνήψε η Αιγυπτιακή εταιρεία πετρελαίου

Δάνειο 200 εκατ. δολ. για έργα ηλεκτροπαραγωγής συνήψε η Αιγυπτιακή εταιρεία πετρελαίου
Τον περασμένο Αύγουστο αυξήθηκαν με απόφαση της Αιγυπτιακής κυβέρνησης τα τιμολόγια ηλεκτροδότησης των νοικοκυριών κατά 40%, προκειμένου να εξαλειφθούν σταδιακά οι κρατικές επιδοτήσεις.
Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Αιγύπτου υπέγραψε δανειακή σύμβαση ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων με την Αφρικανική Τράπεζα Εξαγωγών-Εισαγωγών (Afreximbank), προκειμένου να προχωρήσει σε έργα βελτίωσης της παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ανακοίνωσε η Afreximbank.
Μόλις τον περασμένο Αύγουστο αυξήθηκαν με απόφαση της Αιγυπτιακής κυβέρνησης τα τιμολόγια ηλεκτροδότησης των νοικοκυριών κατά 40%, προκειμένου να εξαλειφθούν σταδιακά οι κρατικές επιδοτήσεις.
Νωρίτερα, εντός του καλοκαιριού, η χώρα αντιμετώπισε ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας, που οδήγησαν σε εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.
Σύμφωνα με τον πρόεδρος της Afreximbank, Benedict Oramah, η τράπεζα συμφώνησε με την αιγυπτιακή πετρελαϊκή εταιρεία να συνδράμει στην αδιάλειπτη παροχή ενέργειας στη χώρα, με τη χρηματοδότηση των εισαγωγών προϊόντων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ο Oramah είπε ακόμη, ότι η Afreximbank επένδυσε τα τελευταία χρόνια περίπου 2 δισ. δολάρια για την παραγωγή και τη διανομή ενέργειας στην Αίγυπτο και στην εξαγωγή ενεργειακών προϊόντων από την Αίγυπτο προς την Αφρική.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης