Αναλύσεις

Γιατί «όλα τα λεφτά» είναι το άρθρο 399 του πολυνομοσχεδίου; - Απαλλάσει τους ξένους του ΤΑΙΠΕΔ

Γιατί «όλα τα λεφτά» είναι το άρθρο 399 του πολυνομοσχεδίου; - Απαλλάσει τους ξένους του ΤΑΙΠΕΔ
Με το άρθρο 399 η κυβέρνηση «καλύπτει» την απαίτηση των δανειστών για τους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ
Ούτε ένα συννεφάκι, ούτε μία κόκκινη γραμμή δεν υπάρχει στις σχέσεις Αθήνας - δανειστών μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με το οποίο η κυβέρνηση κάλυψε όλη σχεδόν την γκάμα των προαπαιτούμενων που απορρέουν από την 3η αξιολόγηση.
Το προαπαιτούμενο οποίο όμως έκανε την διαφορά και μετέδωσε χθες το «bankingnews» ήταν αυτό που ήρθε με το προτελευταίο άρθρο 399 με το οποίο η κυβέρνηση μετά από υπόδειξη των δανειστών απήλλαξε από ποινικές ή αστικές ευθύνες στην υπόθεση των 28 ακινήτων του Δημοσίου τους τρεις ξένους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ.
Στο άρθρο 399 ορίζεται «ότι συμβάσεις που συνομολογήθηκαν σύμφωνα με τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ θεωρούνται επωφελείς και συμφέρουσες για το Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο». Ας σημειωθεί ότι οι τρεις τεχνοκράτες διώκονταν από την ελληνική δικαιοσύνη ώσπου ήρθε η διάταξη για την απαλλαγή τους, η οποία «άρεσε» με το παραπάνω στις Βρυξέλλες.             

Χαλαρό το EWG για τον Γ. Χουλιαράκη

Το άριστο αυτό κλίμα αναμένεται να επιβεβαιωθεί από την Ομάδα Εργασίας της ευρωζώνης (EWG) που συνέρχεται  το απόγευμα τη Πέμπτης 11 Ιανουαρίου του 2018 για να προετοιμάσει τη σύνοδο του Ιανουαρίου και να αποφασίσει και τυπικά το διορισμό του Ολλανδού Χάνς Βίλμπριφ στη θέση του Αυστριακού Τόμας Βίζερ. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
Ο κ. Χουλιαράκης αναμένεται να παράσχει διαβεβαιώσεις ότι το κεφάλαιο των προαπαιτούμενων ( σ.σ. τα λίγα που απομένουν) ότι θα έχει κλείσει πριν από τη σύνοδο της ευρωζώνης στις 22 Ιανουαρίου 2018, στην οποία θα προεδρεύσει για πρώτη φορά ο αντικαταστάτης του Ολλανδού Γερούν Ντάϊσελμπλουμ, Πορτογάλος Μάριο Σεντένο. Η συνέχεια έπεται με την εκταμίευσης της μνημονιακής δόσης…      

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης