Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Tην Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 η συνάντηση με Νίμιτς στη Νέα Υόρκη Ελλήνων και Σκοπιανών

Tην Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 η συνάντηση με Νίμιτς στη Νέα Υόρκη Ελλήνων και Σκοπιανών
Bασιλάκης και Ναουμόφσκι θα συναντηθούν με τον διαμεσολαβητή
Ο Έλληνας διαπραγματευτής Αδαμάντιος Βασιλάκης και ο σκοπιανός ομόλογός του Βάσκο Ναουμόφσκι θα συναντηθούν με τον διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς την ερχόμενη Τετάρτη 17 Ιανουαρίου,
δηλαδή δύο ημέρες νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Η αλλαγή ημερομηνίας έγινε γνωστή μετά το γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ Μπουγιάρ Οσμάνι.
Εξερχόμενος από το ΥΠΕΞ ο κ. Οσμάνι δήλωσε πως έχει το βλέμμα στραμμένο στον κ. Νίμιτς και στην πρόταση που θα κάνει, ενώ επισήμανε ότι οι δύο πλευρές πρέπει να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις.
Παράλληλα σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος αλβανικού ιστότοπου που και υποστηρίζει ότι Αθήνα και Σκόπια έχουν καταλήξει σε συμφωνία για ονομασία «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας» προέβησαν διπλωματικές πηγές.
Εξέφρασαν εμμέσως πλην σαφώς αμφιβολίες για το κατά πόσον πρόκειται πράγματι για γνήσιο αλβανικό σάιτ ή εάν πρεσβεύει συμφέροντα στην εσωτερική μειονοτική κόντρα ανάμεσα σε Αλβανούς και Σλάβους στην ΠΓΔΜ.
Οι αξιωματούχοι πέταξαν το μπαλάκι για τη διαπραγμάτευση στα Σκόπια, σημειώνοντας ότι η Αθήνα δεν βιάζεται για επίλυση του ονοματολογικού ενώ αντίθετα η γειτονική χώρα «καίγεται» για λύση το ταχύτερο δυνατό ώστε να ενταχθεί στο NATO και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης