Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Ρωσική εταιρεία κατασκευής σωλήνων πετρελαίου TMK προετοιμάζεται για IPO στις ΗΠΑ

tags :
Η Ρωσική εταιρεία κατασκευής σωλήνων πετρελαίου TMK προετοιμάζεται για IPO στις ΗΠΑ
Η  αμερικανική θυγατρική IPSCO υπέβαλε προσχέδιο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ σχετικά με την προτεινόμενη IPO των νέων και των υφιστάμενων μετοχών της
Η TMK, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής σωλήνων από χάλυβα για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Ρωσία, προετοιμάζει την αμερικανική θυγατρική της IPSCO Tubulars για μια αρχική δημόσια προσφορά μετοχών (IPO).
Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω ανησυχιών μεταξύ ορισμένων Ρώσων αξιωματούχων για πιθανή επέκταση των κυρώσεων των ΗΠΑ εναντίον της Μόσχας ενώ και η Ρωσία δεσμεύθηκε να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου της κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως ως μέρος της παγκόσμιας συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ.
Η IPSCO υπέβαλε προσχέδιο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ σχετικά με την προτεινόμενη IPO των νέων και των υφιστάμενων μετοχών της, ανέφερε η ανακοίνωση σύμφωνα με το Reuters.
Η TMK είχε ανακοινώσει νωρίτερα  ότι εξέταζε διαφορετικές επιλογές για την IPSCO, αλλά σκοπεύει να διατηρήσει ένα μερίδιο ελέγχου.
Τα κράτη του ΟΠΕΚ και των χωρών εκτός ΟΠΕΚ συμφώνησαν να μειώσουν την προσφορά περίπου 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd) με στόχο την άνοδο των τιμών.
Η συμφωνία, η οποία πρόκειται να λήξει τον Μάρτιο, έχει δώσει ώθηση  στις τιμές του πετρελαίου, αλλά ενθάρρυνε επίσης τους παραγωγούς  από σχιστολιθικά πετρώματα να αυξήσουν την παραγωγή τους.
"Οι ταχέως αναπτυσσόμενες δραστηριότητες στη βιομηχανία πετρελαίου από σχιστόλιθο, σε συνδυασμό με τη γενική άνοδο της χρηματιστηριακής αγοράς των ΗΠΑ, προσέφεραν στην TMK την ευκαιρία να αποτιμήσει την έκθεσή της στις ΗΠΑ ", ανέφεραν οι αναλυτές της VTB Capital.
Ο αριθμός των μετοχών που θα προσφερθούν και το εύρος τιμών για την προσφορά δεν έχουν καθοριστεί ακόμη, ανέφερε η IPSCO . Η προσφορά εξαρτάται από την ολοκλήρωση αναθεώρησης της SEC, των όρων της αγοράς και της περαιτέρω έγκριση  της TMK.
Τόσο η IPSCO όσο και η TMK σχεδιάζουν να προσφέρουν τις μετοχές της IPSCO αν αποφασίσουν να προχωρήσουν με την  εγγραφή και οι δύο σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα έσοδα από τη συμφωνία για την αποπληρωμή του χρέους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης