Αναλύσεις

Στο Παρίσι ο Τσίπρας, πρόγευμα εργασίας αύριο 24/11 με Macron - Όλο το πρόγραμμα

Στο Παρίσι ο Τσίπρας, πρόγευμα εργασίας αύριο 24/11 με Macron - Όλο το πρόγραμμα
Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει και στη Σύνοδο Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης στις Βρυξέλλες
Στο Παρίσι μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει αύριο 24/11 πρόγευμα εργασίας με τον γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron.
Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Παρίσι προκειμένου να βραβευθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου με το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l'Engagement européen), αλλά και από την πολιτική επιθεώρηση Politique Internationale με το Βραβείο "Πολιτικού Σθένους", με το οποίο έχουν βραβευθεί κατά το παρελθόν οι Em. Macron, N. Sarkozy, Christine Lagarde, Angela Merkel, κα.
Επιπλέον, ο κ.Τσίπρας θα δώσει ομιλία προς τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισίου.
Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron το πρωί της Παρασκευής 24/11 αλλά και συναντήσεις με εκπροσώπους της γαλλικής επιχειρηματικής ελίτ με επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.
Αύριο Παρασκευή, μετά από τη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συναντήσεις που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την παραμονή του στη γαλλική πρωτεύουσα, έχουν προσκληθεί και αναμένεται να μετέχουν και μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και της Γερουσίας της Γαλλίας, αλλά και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής ελίτ της χώρας.
Ανάμεσα σε αυτούς αναμένεται κατά πληροφορίες να βρίσκονται εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών όπως, μεταξύ άλλων, της IBM, HSBC France, L'OREAL, Emirates, BlackRock, Μorgan Stanley, Nestle, Philip Morris και πολλές άλλες.
 
 Αναλυτικά το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα (σε ώρες Ελλάδος):
 
Πέμπτη 23/11:
- 09:20 Πρόγευμα εργασίας με μέλη της πολιτικής επιθεώρησης Politique Internationale
- 11:00 Βράβευση από την Επιτροπή της Politique Internationale με το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique)
 -14:00 Γεύμα εργασίας με στελέχη επιχειρήσεων
 -19:30 Βράβευση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου με το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l'Engagement europ?en)
Ομιλία του πρωθυπουργού προς τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισίου
Δεξίωση προς τιμήν του πρωθυπουργού
 - Το πρωί της Παρασκευής 24/11, ο πρωθυπουργός θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Emmanuel Macron.
 -Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, όπου συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ και των έξι ανατολικών χωρών-εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης