Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Οικονομικές σχέσεις και προσφυγικό στην ατζέντα της συνάντησης του Γ. Δραγασάκη με τον Cavusoglu

Οικονομικές σχέσεις και προσφυγικό στην ατζέντα της συνάντησης του Γ. Δραγασάκη με τον Cavusoglu
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε την ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, με έμφαση στην αύξηση του διμερούς εμπορίου και στις επενδύσεις
Οι διμερείς οικονομικές σχέσεις και το προσφυγικό συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής (2 Νοεμβρίου 2017) του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Τουρκίας Hakan Cavusoglu.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του γραφείου του αντιπροέδρου, συζητήθηκε ο τρόπος ενίσχυσης των διμερών οικονομικών σχέσεων ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan στην Ελλάδα.
Ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται πλέον στη φάση επιτάχυνσης της ανάκαμψης και διαμόρφωσης ενός νέου υποδείγματος ανάπτυξης.
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε την ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, με έμφαση στην αύξηση του διμερούς εμπορίου και στις επενδύσεις.
Ο Γιάννης Δραγασάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το 2017 εμφανίζουν αύξηση οι ελληνικές εξαγωγές προς την Τουρκία.
Τέλος, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό, με τον αντιπρόεδρο να επισημαίνει την ανάγκη συνέχισης της εφαρμογής της.


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης