Διεθνή

Προς το 20% ο εταιρικός φόρος των ΗΠΑ - Πως κυμάνθηκε η παραγωγικότητα το γ' τρίμηνο του 2017

Προς το 20% ο εταιρικός φόρος των ΗΠΑ - Πως κυμάνθηκε η παραγωγικότητα το γ' τρίμηνο του 2017
Οι εταιρείες αύξησαν την παραγωγή τους προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση ενόψει της περιόδου των διακοπών
Αρκετές είναι οι πληροφορίες που διαρρέουν σχετικά με το συντελεστή της φορολογίας των ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, που επικαλείται δική του πηγή, το νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικανών περιλαμβάνει μείωση της εταιρικής φορολογίας στο 20%
Επίσης, σημαντική άνοδο κατέγραψε η παραγωγικότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων το τρίτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά προκαταρκτικά στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, με τα αποτελέσματα μάλιστα να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά +3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η άνοδος να διαμορφωθεί στο +2,9%.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η άνοδος που σημειώθηκε ήταν η ισχυρότερη των τελευταίων τριών χρόνων, καθώς οι εταιρείες αύξησαν την παραγωγή τους προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση ενόψει της περιόδου των διακοπών.
Η σταθερά αναπτυσσόμενη οικονομία των ΗΠΑ ωφέλησε τις επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που η ανάπτυξη στο εξωτερικό ενίσχυση της εξαγωγές.
Σε ότι αφορά την παραγωγή, αυτή σημείωσε άνοδο της τάξεως του +3,8% την ίδια στιγμή που οι ώρες εργασίας ενισχύθηκαν κατά +0,8%.
Ωστόσο, παρά τα θετικά αποτελέσματα, η παραγωγικότητα στον κλάδο μεταποίησης υποχώρησε κατά -5%, γεγονός που σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009, γεγονός που ενδέχεται να οφείλεται στους πρόσφατους τυφώνες της χώρας.
Επιπλέον, το κόστος παραγωγής παρέμεινε αμετάβλητο, ενώ το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος υποχώρησε κατά -0,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης