Διεθνή

Ο Trump θα πιέσει τον πρόεδρο της Κίνας κατά τη συνάντησή τους για περισσότερη πίεση στη Β. Κορέα

tags :
Ο Trump θα πιέσει τον πρόεδρο της Κίνας κατά τη συνάντησή τους για περισσότερη πίεση στη Β. Κορέα
 Κίνα λέει ότι η επιρροή της στην Πιονγιάνγκ είναι μικρή και επισημαίνει την υποστήριξή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για πρόσφατες τις κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα
Ο πρόεδρος Donald Trump θα ασκήσει πιέσεις στον κινέζο πρόεδρο Xi Jinping στις συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα για να λάβει αυστηρότερα μέτρα κατά της Βόρειας Κορέας, καθώς οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για πιθανές νέες κυρώσεις στις κινεζικές τράπεζες που συνεργάζονται με την Πιονγιάνγκ.
Ανώτεροι αξιωματούχοι της διοίκησης λένε ότι ο Trump θα προσπαθήσει να πείσει τον Xi όταν συναντηθούν στο Πεκίνο για να πιέσει τη Βόρεια Κορέα, με μέτρα όπως τα όρια στις εξαγωγές πετρελαίου, στις εισαγωγές άνθρακα και στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.
Η Κίνα λέει ότι η επιρροή της στην Πιονγιάνγκ είναι μικρή και επισημαίνει την υποστήριξή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για πρόσφατες τις κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα, ως απόδειξη ότι προσπαθεί να περιορίσει τις δοκιμές πυρηνικών.
Δύο υπάλληλοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι η απειλή πρόσθετων κυρώσεων της Ν. Κορέας και άλλων οικονομικών κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα είναι μια άλλη επιλογή για να ζητήσουμε μεγαλύτερη συνεργασία από την Κίνα, χτυπώντας στις ανησυχίες του Πεκίνου ότι η βαθύτερη φτώχεια στη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να προκαλέσει έξοδο προσφύγων από τα σύνορά της.
Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν συλλέξει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με κινεζικές τραπεζικές συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα, προκειμένου να εντοπίσουν τα ιδρύματα με τα "πιο έκδηλα" αρχεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας με την Πιονγιάνγκ.
Η Ουάσινγκτον μέχρι στιγμής έχει αναστείλει τις νέες κυρώσεις εναντίον των κινεζικών τραπεζών και των εταιρειών που συνεργάζονται με τη Βόρεια Κορέα, δεδομένου ότι φοβούνται τα αντίποινα από το Πεκίνο και ενδεχομένως εκτεταμένες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης