Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

O Guardian για Τσίπρα: Ενας ασυνήθιστος επισκέπτης στον Λευκό Οίκο

O Guardian για Τσίπρα: Ενας ασυνήθιστος επισκέπτης στον Λευκό Οίκο
Ο Τrump έχει αναφερθεί πολύ λίγες φορές στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις αναφορές του στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν
Στη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα «Guardian», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Πρόκειται για μια σημαντική συνάντηση και για τις δύο χώρες. Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι πολύ καλύτερες από ό,τι πριν από ορισμένες δεκαετίες, όταν το αντιαμερικανικό αίσθημα κυριαρχούσε στην ελληνική πολιτική».
Συγκεκριμένα, ο Guardian χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «ασυνήθιστο επισκέπτη στον Λευκό Οίκο» και εξηγεί: Ο Έλληνας πρωθυπουργός, κάποτε μαχητικός μαρξιστής, ήταν ανοιχτά κατά της υποψηφιότητας Τραμπ για την αμερικανική προεδρία, λέγοντας δημοσίως πως ήλπιζε να μην εκλεγεί.
Την ίδια στιγμή, ο Τραμπ έχει αναφερθεί πολύ λίγες φορές στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις αναφορές του στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.
Ωστόσο, οι επιδεινούμενες σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ έχουν οδηγήσει την Ουάσινγκτον σε μια επανεκτίμηση των δεσμών της, τονίζει ο Guardian, με τον Μπερνς να σημειώνει: «Δεδομένων όλων των προβλημάτων με την Τουρκία, η Ελλάδα είναι ένας σχετικά σταθερός σύμμαχος στην ανατολική Ευρώπη». 
Μάλιστα, ο Guardian αναφέρεται και στην ειρωνεία, όπως τη χαρακτηρίζει, με την αλλαγή στάσης του Αλέξη Τσίπρα, την οποία δεν ξεχνούν αρκετοί διπλώματες: Ενώ ο Τσίπρας και οι αριστεροί σύντροφοί του έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να διατηρήσουν τον αντιαμερικανισμό ενόσω ήταν στην αντιπολίτευση, η Αθήνα προσπάθησε πολύ για να υποστηρίξει τη δυτική συμμαχία από τότε που η συγκυβέρνηση ανέλαβε την εξουσία. Δεν παραλείπει, μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα να αναφερθεί και στον ρόλο του προέδρου των ΑΝΕΛ: «Ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, επικεφαλής των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ, τάσσεται απροκάλυπτα υπέρ των Αμερικανών και του Τραμπ».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης