Αναλύσεις

Η αντίδραση της κυβέρνησης για την εξέλιξη στο ΚΑΣ

Η αντίδραση της κυβέρνησης για την εξέλιξη στο ΚΑΣ
«Γίνεται ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης με τήρηση του νόμου» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι κυβερνητικές πηγές
Καταρχήν ικανοποίηση εκφράζει η κυβέρνηση για την εξέλιξη στο ΚΑΣ όσον αφορά το Ελληνικό.
Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι "γίνεται ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης με τήρηση του νόμου, προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η έγκριση των διαδικασιών από το ΣτΕ".
Πληροφορίες του bankingnews.gr, ανέφεραν χθες ότι τα μέλη του ΚΑΣ συμφωνούν πως μόλις 300 στρέμματα θα πρέπει να κυρηχθούν αρχαιολογικός χώρος, χωρίς αυτά να υπόκεινται σε περιορισμούς δόμησης, κάτι που σημαίνει πως η επένδυση προχωρά και παίρνει το πράσινο φως έχοντας προηγηθεί και η απόφαση του δασαρχείου.
Η ίδια πηγή διέψευδε όλα τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, σημειώνοντας μάλιστα στο bankignnews.gr πώς η μικρή που προτείνεται να κηρυχτεί αρχαιολογικός χώρος, δεν θα υπόκειται σε περιορισμούς δόμησης με ότι αυτό συνεπάγεται για τη διενέργεια  με την πορεία της επένδυσης.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι μέχρι τις 20:15 τα μέλη του ΚΑΣ συζητούσαν για την έκταση που θα προτείνουν να κηρυχτεί αρχαιολογικός χώρος, ενώ ακολούθως θα προχωρούσαν στην έγκριση ΣΝΠΕ και ΣΟΑ τα οποία και αναμένεται να εγκριθούν. 

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης