Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Macron: Το ΔΝΤ δεν πρέπει να επιτηρεί ευρωπαικά προγράμματα - Μνημονιο συνεργασίας στην ενέργεια

Macron: Το ΔΝΤ δεν πρέπει να επιτηρεί ευρωπαικά προγράμματα - Μνημονιο συνεργασίας στην ενέργεια
Σαφές μήνυμα προς το ΔΝΤ να μην προβάλλει νέες αξιώσεις για το ελληνικό πρόγραμμα έστειλε ο γάλλος Πρόεδρος Ε.Macron στις δηλώσεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Macron: Το ΔΝΤ δεν πρέπει να προβάλει επιπλέον όρους - Το Eurogroup να αναλάβει μέτρα για το χρέος
Την εκτίμηση ότι η "η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ήταν ένα πρώτο θετικό βήμα, αλλά θα πρέπει να ενισχυθούν οι μεταρρυθμίσεις" τόνισε ο γάλλος πρόεδρος Ε. Macron στις κοινές του δηλώσεις με τον Α. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Παράλληλα τόνισε ότι "το ΔΝΤ δεν πρέπει να προβάλει επιπλέον όρους για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και το Eurogroup πρέπει να αναλάβει μέτρα για το χρέος¨.
Στη συνέχεια όπως τόνισε χαρακτηριστικά "η ελληνική κρίση είναι κάτι που σιγά-σιγά ξεπερνιέται. Από την αρχή επρόκειτο για ευρωπαική κρίση¨.
Παράλληλα εκτίμησε ότι η Ελάδα επανέρχεται στην ανάκαμψη και στις επενδύσεις.
"Θέλω να στηρίξω την Ελλάδα που ανακάμπτει, να στηρίξω την εμπιστοσύνη" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ε. Macron.
Επίσης τόνισε ότι "θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ της ελληνικής και της γαλλικής αναπτυξιακής τράπεζας"
"Ήρθα μαζί με επιχειρηματίες που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επανέλθει στην ανάπτυξητ" ανέφερε χαρακτηριστικά ο γάλλος πρόεδρος.

Τσίπρας: Στόχος μας η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018
Την κρίσιμη στιγμή την οποία ο γάλλος πρόεδρος Macron επισκέπτεται την Ελλάδα, τόνισε στις δηλώσεις του από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησή του με το γάλλο πρόεδρο.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε αναλυτικά και σε βάθος μία σειρά ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη, καθώς Ελλάδα και Γαλλία έχουν μία μακρόχρονη ιστορική φιλία¨.
Ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι "η γαλλική κυβέρνηση και ο γαλλικός λαός ήταν πάντα στο πλευρό των προσπαθειών του ελληνικού λαού".
Επίσης ανέφερε ότι "η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.
Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι τα πρώτα τρίμηνα του 2017 ήταν πολύ θετικά¨.
Τα στοιχεία δείχνουν την εικόνα της πραγματικής οικονομίας, όπως η αύξηση των εξαγωγών, της μεταποιητικής δραστηριότητας.
Είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι ότι το 2017 θα καταφέρουμε να επιτύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 2%.
Παράλληλα ανέφερε ότι "στόχος μας είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι να το επιτύχουμε".
"Η απόφαση του Eurogroup για το αλγόριθμο που κλειδώνει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ήταν εξαιρετικά θετική" ανέφερε ο κ. Τσίπρας χαρακτηριστικά.
Στο θέμα του χρέους βοήθησε σημαντικά και η γαλλική πλευρά, τόνισε ο έλληνας πρωθυπουργός.
"Είμαστε σε θέση να δημιουργούμε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης σε επενδυτές.
"Μπορούμε με σχέδιο και με σκληρή δουλειά το επόμενο διάστημα να αφήσουμε πίσω μας τα χρόνια της κρίσης", ανέφερε χαρακτηριστικά ο έλληνας πρωθυπουργός.
"Η ελληνική κρίση ήταν ευρωπαϊκή κρίση, ως εκ τούτου το τέλος της θα σημάνει και το πέρασμα της Ευρώπης σε μία νέα εποχή
Συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο Macron να συνεργαστούμε στενά και στον τομέα των επενδύσεων" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας - Γαλλίας για την ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας
Θ υπογραφτεί αύριο, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου από τον υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου και το διευθύνων σύμβουλος της Γαλλικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Nicolas Dufour    
Μνημόνιο συνεργασίας για την ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας θα υπογράψουν αύριο, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο διευθύνων σύμβουλος της Γαλλικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Nicolas Dufour.

Πηγή: Bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης