Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Citigroup: Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Citigroup: Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα
Το νέο κεντροαριστερό κόμμα ίσως θέσει και άλλες προκλήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
Η τάση επιστροφής των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες είναι ένα ακόμη «δειλό» σημάδι ότι η ανάκαμψη του κλάδου βρίσκεται σε εξέλιξη.
Αυτό αναφέρει στο σημερινό της σχόλιο η Citigroup, η οποία σχολιάζει το ότι οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα αυξήθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο.
οι τραπεζικές καταθέσεις των νοικοκυριών και των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 0,9 δισ. ευρώ τον Ιούλιο (0,8% ΜΜ), αφού αυξήθηκαν κατά 0,9% τον Ιούνιο και 0,5% τον Μάιο.
Οι καταθέσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 0,4 δισ. ευρώ (0,4% ΜΜ) τον Ιούλιο, μετά την άνοδο κατά 0,8% τον Ιούνιο.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, οι εισροές από καταθέσεις ιδιωτικού τομέα ανήλθαν σε 5,3 δισ. ευρώ.
Οι ιδιωτικές καταθέσεις μειώθηκαν κατά περίπου 25%, ήτοι 45 δισ. ευρώ, το 2015, πριν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι εισαχθούν στο αποκορύφωμα της πολιτικής κρίσης το καλοκαίρι του 2015 και δεν έχουν ανακάμψει από τότε, αναφέρει η Citigroup.
Τα σημάδια της επιστροφής των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα, αν επιβεβαιωθούν τους επόμενους μήνες, θα ήταν ένδειξη βελτίωσης της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα και γενικά στην οικονομία και την ικανότητά της να βγει από την 7ετή ύφεση.
Εντούτοις, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Citigroup τα σημάδια εξακολουθούν να είναι αρκετά δειλά.
Αναμένει, δε, ότι το ΑΕΠ θα συνεχίσει να αυξάνεται το δεύτερο εξάμηνο του 2017 και το 2018, αλλά με χαμηλότερο ρυθμό από ό, τι προβλέπεται στο πρόγραμμα διάσωσης (2,1% το 2017, 2,4% το 2018).
Στην πολιτική σκηνή τώρα, η Citigroup αναφέρει στο νέο κεντροαριστερό κόμμα που ιδρύθηκε για να αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο σχηματισμός φιλοδοξεί να εδραιωθεί μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, ενώ επιδιώκει να ενώσει τις δυνάμεις από τους σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ και τους κεντρώους του Ποταμιού.
Οι επόμενες γενικές εκλογές αναμένονται σε δύο χρόνια μακριά, αν και η περιορισμένη πλειοψηφία για το κυβερνών κόμμα δεν καθιστά αδύνατο το ενδεχόμενο να υπάρξουν πρόωρες εκλογές, αναφέρει η Citigroup.
Ένα νέο κεντροαριστερό κόμμα ίσως θέσει και άλλες προκλήσεις στο κυβερνών κόμμα, το οποίο χάνει διαρκώς δημοσκοπικό έδαφος έναντι της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης