Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Απογειώνεται το ευρώ στα 1,19 δολ – Αμφισβητείται το κύρος του δολαρίου

Απογειώνεται το ευρώ στα 1,19 δολ – Αμφισβητείται το κύρος του δολαρίου
Σε υψηλό δυόμιση ετών το ευρωπαϊκό νόμισμα με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,1925 δολ.
Το ευρώ έφθασε σήμερα Δευτέρα 28/8 στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ήταν ένα δυόμισι ετών υψηλότερο έναντι του δολαρίου  με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,1925 δολάρια.
Παράλληλα παράγοντες της αγοράς ανησυχούν για την πρόσφατη δύναμη του ευρώ, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη θέση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Το κύρος του δολαρίου ΗΠΑ αμφισβητείται καθώς το νόμισμα εξασθενεί και οι ανταγωνιστές, όπως το ευρώ αποκτούν δύναμη, ανέφερε ένας διευθυντής επενδύσεων στο CNBC τη Δευτέρα.
Αν και η οικονομία των Η.Π.Α. έχει αποδώσει ικανοποιητικά και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει σηματοδοτήσει περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων, οι επενδυτές ανησυχούν για το πότε και πώς θα υλοποιηθεί αυτή η πολιτική.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Trump δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τη φορολογική μεταρρύθμιση και τις δαπάνες υποδομής - δύο από τις μεγαλύτερες προεκλογικές υποσχέσεις του, γεγονός που έχει δημιουργήσει νευρικότητα στις αγορές οδηγώντας τους επενδυτές να  στραφούν σε άλλα νομίσματα.
"Υπάρχει μια σύντομη συζήτηση για το χρονοδιάγραμμα της μείωσης του ισολογισμού από τη μία πλευρά ή για την εκκαθάριση του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων από την άλλη", δήλωσε ο Didier Saint-George, μέλος της Επιτροπής Επενδύσεων στην Carmignac, στο CNBC για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Ο διευθυντής επενδύσεων ανέφερε την άνοδο του δείκτη του δολαρίου το 2014, όταν ξεκίνησε σε περίπου $ 80 και αυξήθηκε γρήγορα στα 90 δολάρια πριν φθάσει τα 100 δολάρια το 2015.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης