Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Συνάντηση Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη με παραγωγικούς φορείς - Τί ειπώθηκε

Συνάντηση Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη με παραγωγικούς φορείς - Τί ειπώθηκε
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελος, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά
upd Με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας συναντήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας, εν όψει της 82ης ΔΕΘ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, στο κτίριο του Υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελος, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά.
Οι φορείς που εκπροσωπήθηκαν είναι τα Επιμελητήρια (Εμπορικό-Βιομηχανικό, Βιοτεχνικό, Επαγγελματικό, Τεχνικό, Οικονομικό, Γεωτεχνικό), ο Εμπορικός Σύλλογος, οι Σύνδεσμοι Εξαγωγέων και Βιομηχανιών Β. Ελλάδος, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων και η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.
Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, "η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 είναι ο στόχος για τον οποίο εργάζεται η κυβέρνηση".
Ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων τόνισε:

-Το δεύτερο τρίμηνο του 2018 θα είναι έτοιμη η Αναπτυξιακή Τράπεζα η οποία θα προσφέρει σημαντική ενίσχυση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
-Η κυβέρνηση θα θέσει το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού των επιχειρήσεων στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για την τρίτη αξιολόγηση.
-Το "πάγωμα" των ασφαλιστικών εισφορών θα ισχύσει με την ψήφιση νόμου τις επόμενες μέρες.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων έθεσαν τα αιτήματα σχετικά με την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη φορολογία και άλλα ζητήματα που τους απασχολούν.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ,στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των φορέων χαρακτήρισαν ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι προχωράνε τα ζητήματα των υποδομών (λιμάνι, μετρό, έργα στο αεροδρόμιο) και χαρακτήρισαν ως μεγάλη ευκαιρία, που δεν πρέπει να χαθεί για την πόλη, την αλλαγή στον ΟΑΣΘ.

Δηλώσεις εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων μετά τη συνάντηση

"Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας και γι΄ αυτό χρειάζεται ο σχεδιασμός και η εφαρμογή μιας συνεκτικής πολιτικής που θα δημιουργήσει ένα πιο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλον και θα απελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, ούτως ώστε να έρθει ξανά η βιομηχανία στο επίκεντρο της πολιτικής της χώρας", δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Αθανάσιος Σαββάκης, αμέσως μετά τη συνάντηση.
Ο πρόεδρος του συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Κυριάκος Λουφάκης, τόνισε ότι έθεσε στον πρωθυπουργό το θέμα των επόμενων ενεργειών στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνει, όπως είπε, "ατμομηχανή" για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις της πόλης.
Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός, όπως παρατήρησε, ότι ο κ. Τσίπρας δεν έδωσε υποσχέσεις, διότι όπως παρατήρησε οι υποσχέσεις έχουν "κουράσει".
Ο ίδιος έθεσε τα ζητήματα της υπερβολικής φορολόγησης και των μεγάλων εισφορών, για τις εξαγωγές είπε ότι "πηγαίνουν σχετικά καλά" και σημείωσε πως μπορούν να αποτελέσουν την "ατμομηχανή" για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
"Τα κόκκινα δάνεια είναι το θέμα που καίει όλο τον κόσμο και για τις επιχειρήσεις είναι το ζήτημα της ρευστότητας", επισήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης.
Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των φορέων χαρακτήρισαν ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι προχωράνε τα ζητήματα των υποδομών (λιμάνι, μετρό, έργα στο αεροδρόμιο) και χαρακτήρισαν ως μεγάλη ευκαιρία, που δεν πρέπει να χαθεί για την πόλη, την αλλαγή στον ΟΑΣΘ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης