Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Καταγγέλλουν μη καταβολή δεδουλευμένων από τη ΔΕΗ στους εργαζόμενους στις αρχαιολογικές ανασκαφές

Καταγγέλλουν μη καταβολή δεδουλευμένων από τη ΔΕΗ στους εργαζόμενους στις αρχαιολογικές ανασκαφές
Η Εφορία Αρχαιοτήτων Κοζάνης απαντά, ότι καταβλήθηκαν οι μισθοί Ιουνίου και τελούν υπό έλεγχο από την ΔΕΗ οι καταστάσεις μισθοδοσίας του Ιουλίου.
Να καταβληθούν άμεσα από τη ΔΕΗ στους συμβασιούχους εργαζόμενους στις αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ποντοκώμη και Μαυροπηγή τα δεδουλευμένα Ιουνίου-Ιουλίου και να πληρώνονται πλέον κανονικά κάθε μήνα, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Ιωάννης Δελής.  
Οι βουλευτές ζητούν παράλληλα, να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας στις αρχαιολογικές ανασκαφές και στις εφορίες αρχαιοτήτων, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των εργασιών με την αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κοζάνης ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννης Δελής τόνισε, πως οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές στα ορυχεία της ΔΕΗ σε Μαυροπήγη- Ποντοκώμη στη Κοζάνη βρίσκονται για άλλη μια φορά σε καθεστώς ομηρίας, καθώς είναι απλήρωτοι 2 μήνες.
Οι ευθύνες όπως σημείωσε ο ίδιος, βαραίνουν την ΔΕΗ Α.Ε που καθυστερεί στην καταβολή των χρημάτων για την μισθοδοσία των εργαζομένων, αλλά και το υπουργείο Πολιτισμού που μειώνει τη χρηματοδότηση και περικόπτει προσωπικό, το οποίο διεκπεραιώνει και τις διαδικασίες μισθοδοσίας, στις εφορίες αρχαιοτήτων.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης απαντώντας στους δύο βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρει, ότι οι  έκτακτοι εργαζόμενοι στις ανασκαφές της Ποντοκώμης και Μαυροπηγής πληρώνονται για τα δεδουλευμένα ημερομίσθιά τους βάσει καταστάσεων και πιστοποιήσεων που γίνονται από την υπηρεσία, αμέσως με το κλείσιμο του εκάστοτε μήνα.
Ως εκ τούτου, αναφέρει, έγινε κανονικά η πληρωμή για το μήνα Ιούνιο.
Τα ποσά μπήκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στις 3-8-2017.  
Για τον Ιούλιο οι καταστάσεις-πιστοποιήσεις κατατέθηκαν ήδη στη ΔΕΗ στις 2-8-2017.
Αναμένεται ο έλεγχος από πλευράς της ΔΕΗ και η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης