Διεθνή

Με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε συναντήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε συναντήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη
O Άμπε εξέφρασε την πεποίθηση, ότι οι δύο ηγέτες μπορούν να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε την πρώτη του συνάντηση με ξένο ηγέτη μετά την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, καθώς υποδέχθηκε στον ουρανοξύστη του Trump Tower τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, ο οποίος εξέφρασε την «μεγάλη εμπιστοσύνη» του στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Κατά την 90λεπτη συνάντησή τους ο Άμπε εξέφρασε την πεποίθηση, ότι οι δύο ηγέτες μπορούν να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης.
Αργότερα δε μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε, ότι «είχαμε μια πολύ ειλικρινή συζήτηση για πολλή ώρα, η ατμόσφαιρα ήταν θερμή».
Τόνισε δε, ότι «πιστεύω πως χωρίς εμπιστοσύνη ανάμεσα στα δύο έθνη, η συμμαχία δεν θα λειτουργούσε στο μέλλον και ως αποτέλεσμα της σημερινής συζήτησης είμαι πεπεισμένος, πως ο κ. Τραμπ είναι ένας ηγέτης, στον οποίο μπορώ να έχω πολλή εμπιστοσύνη».
Παρόντες ήταν η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ.
Σύμφωνα με το BBC, η συνάντηση κανονίστηκε, όταν ο Άμπε τηλεφώνησε στον Τραμπ για να τον συγχαρεί για την εκλογή του και του ανέφερε ότι θα βρισκόταν στην Νέα Υόρκη μεταβαίνοντας στην Σύνοδο Ασίας-Ειρηνικού για το Εμπόριο στο Περού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης