Αναλύσεις

Η Ελλάδα προασπίζει αποτελεσματικά τα κυριαρχικά της δικαιώματα διαμηνύει ο Τσίπρας στην Άγκυρα

Η Ελλάδα προασπίζει αποτελεσματικά τα κυριαρχικά της δικαιώματα διαμηνύει ο Τσίπρας στην Άγκυρα
«Εμείς δεν έχουμε μεγάλες κορώνες, ούτε "γαβγίζουμε" πολύ, προασπίζουμε όμως αποτελεσματικά τα κυριαρχικά δικαιώματά μας» τόνισε ο κ.Τσίπρας.
Μήνυμα στην Τουρκία στον απόηχο του ναυαγίου των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία για το Κυπριακό, αλλά και εν μέσω των απειλών της Άγκυρας ενόψει της γεώτρησης στην Κύπρο, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, υποστήριξε πως η Ελλάδα δεν γαβγίζει πολύ, αλλά προασπίζει αποτελεσματικά τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
«Για την εξωτερική πολιτική έχω μία ρήση στο μυαλό μου:
Αποτελεσματικότερος σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει πολύ.
Αυτός που είναι καλός φύλακας δεν χρειάζεται να γαβγίζει.
Εμείς δεν έχουμε μεγάλες κορώνες, ούτε "γαβγίζουμε" πολύ, προασπίζουμε όμως αποτελεσματικά τα κυριαρχικά δικαιώματά μας» τόνισε ο κ.Τσίπρας.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, είπε πως «οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν, ότι όποιος έχει σχέδιο, είναι σταθερός και διαπράγματευεται και υπερασπίζεται τα δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, πετυχαίνει».
«Μπορεί να μην πετύχαμε σε αυτή τη φάση λύση για το Κυπριακό, αλλά θα επιμείνουμε να μην υπάρξει τέλος στον διάλογο.
Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει σταθερός πυλώνας στην περιοχή και τώρα που ανακάμπτει αποδεικνύεται χώρα πολύτιμος εταίρος της ΕΕ, πολύτιμη χώρα για το ΝΑΤΟ, λόγω των σχέσεων μας με κρίσιμες χώρες στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Συμπλήρωσε δε, ότι «οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό δεν μας κάνουν ιδιαιτέρως ευτυχείς, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουμε έναν γείτονα που αρέσκεται στο να μη σέβεται τη σταθερότητα, τη συνεργασία και την ειρήνη», επισημαίνοντας πως η Ελλάδα μένει αταλάντευτη στον δρόμο του διαλόγου και της θετικής ατζέντας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης