Επιχειρήσεις

Euroxx: Στα 5,5, ευρώ ανεβάζει την τιμή – στόχο για την Τέρνα Ενεργειακή

Euroxx: Στα 5,5, ευρώ ανεβάζει την τιμή – στόχο για την Τέρνα Ενεργειακή
Η χρηματιστηριακή αυξάνει τις εκτιμήσεις για το 2019 κατά 18%
Στα 5,5 ευρώ από 3,6 ευρώ ανεβάζει την τιμή – στόχο για την μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής η Euroxx Χρηματιστηριακή.
Η χρηματιστηριακή η οποία διατηρεί σύσταση "overweight σε έκθεσή της σημειώνει ότι η εισηγμένη συνεχίζει να πετυχαίνει τους στόχους της, ενώ βρίσκεται κοντά στο ορόσημο της εγκατεστημένης ισχύος 1 GW, που θα της επιτρέψει να βελτιώσει τις διανομές στους μετόχους της και παράλληλα, να αξιοποιήσει πιθανές νέες επενδυτικές ευκαιρίες.
Σύμφωνα με την έκθεση της χρηματιστηριακής η στρατηγική επέκτασης συνεχίζεται  με τη διοίκηση να θέτει έναν νέο μακροπρόθεσμο στόχο χωρητικότητας 2GW.
Υπολογίζεται η εγκατεστημένη χωρητικότητα στα 936MW μέχρι τα τέλη του 2017 και 1.130MW σε λειτουργία έως το 2018, ενώ η συνολική απαίτηση CapEx ύψους 252 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από πρόσθετο χρέος.
Η αύξηση του δυναμικού της οδήγησε την εταιρεία να έχει αύξηση των πωλήσεων κατά 10% στα 55,5 εκατ. ευρώ, τα EBITDA κατά 16% στα 35,2 εκατ. ευρώ και τα κέρδη κατά 22% στα 9,3 εκατ. ευρώ.
Η Euroxx μειώνει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή την περίοδο 2017-18 κατά 5-27%, ενώ αυξάνει τις εκτιμήσεις για το 2019 κατά 18% ενώ βλέπει περιθώριο απόδοσης άνω του 45% σε συνδυασμό και με την αναμενόμενη διανομή μερίσματος 0,19 ευρώ για τη φετινή χρήση.
Η χρηματιστηριακή εξακολουθεί  να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Τέρνα Ενεργειακή  μεταξύ του ελληνικού συστήματος ΑΠΕ λόγω του σημαντικού δυναμικού αύξησης των κερδών και του μεγαλύτερου και γεωγραφικά διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου ΑΠΕ.
Επίσης, το σύστημα πριμοδότησης (που περιλαμβάνεται στον τελευταίο λογαριασμό για τα ΑΠΕ), το οποίο απαιτεί κυμαινόμενα τιμολόγια για τα μελλοντικά έργα, επιβάλλει πρόσθετο κίνδυνο, καθώς δυνητικά δυσμενείς μεταβολές των τιμών θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την κερδοφορία του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης