Ενέργεια

Αίγυπτος: Μεγάλος διαγωνισμός για φορτία LNG

Αίγυπτος: Μεγάλος διαγωνισμός για φορτία LNG
Στους αναδόχους για τα αρχικά φορτία περιλαμβάνονταν οι Total, BP, Vitol, Trafigura και Aramco, αναφέρει η έκθεση
Αρκετά δημοσιεύματα ανέφεραν την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Αίγυπτος έχει ξεκινήσει να τρέχει μεγάλο διαγωνισμό για φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το LNG Prime, η S&P Global Commodity Insights ανέφερε ότι η Egyptian General Petroleum Corp., η μητρική εταιρεία της EGAS, ανέθεσε συνολικά 20 φορτία στις 26 Ιουνίου.

Εκτός από τα αρχικά 17 φορτία, η EGPC ανέθεσε τρία ακόμη φορτία, δύο εκ των οποίων για παράδοση τον Αύγουστο και ένα για παράδοση τον Σεπτέμβριο, ανέφερε η S&P Global Commodity Insights, επικαλούμενη εκπρόσωπο της EGPC.

Η εταιρεία έλαβε προσφορές από περίπου 15 παίκτες της αγοράς και ο διαγωνισμός που κατακυρώθηκε περιελάμβανε τόσο φορτία με σταθερές τιμές όσο και φορτία που συνδέονται με το TTF.

Σύμφωνα με την S&P Global Commodity Insights, τα επίπεδα τιμών κυμάνθηκαν + 1,6 δολ/MMBtu και TTF + 2 δολ/MMBtu.

Στους αναδόχους περιλαμβάνονταν οι Total, BP, Vitol, Trafigura και Aramco, αναφέρει η έκθεση.

Τον Μάιο, ο νορβηγικός παίκτης FSRU Hoegh LNG επιβεβαίωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με την Australian Industrial Energy (AIE) και την αιγυπτιακή EGAS για την ανάπτυξη του FSRU Hoegh Galleon, κατασκευής 2019, στην Αίγυπτο.

Η συμφωνία με την EGAS αφορά μια ενδιάμεση περίοδο από τον Ιούνιο του 2024 έως τον Φεβρουάριο του 2026.

Το Hoegh Galleon έφτασε από τον τερματικό σταθμό εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Sagunto στην Ain Sohna της Ισπανίας αυτόν τον μήνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης