GSE: Πως η Ιταλία μπορεί να υπερβεί τους στόχους της για τις ΑΠΕ έως το 2030

GSE: Πως η Ιταλία μπορεί να υπερβεί τους στόχους της για τις ΑΠΕ έως το 2030
Ο Arrigoni επεσήμανε το νέο πρόγραμμα «Ενεργειακή Απελευθέρωση» της Ιταλίας, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να στηρίξει τις ενεργοβόρες βιομηχανίες με αντάλλαγμα την ανάπτυξη νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Η Ιταλία θα μπορούσε να ξεπεράσει τους στόχους της για την ανάπτυξη των έργων ΑΠΕ μέχρι το 2030 χάρη σε έναν συνδυασμό κυβερνητικών και επενδυτικών πρωτοβουλιών, όπως δήλωσε σήμερα (25/9) στο Montel ο Paolo Arrigoni, πρόεδρος της εταιρείας GSE.

Ο Arrigoni επεσήμανε το νέο πρόγραμμα «Ενεργειακή Απελευθέρωση» της Ιταλίας, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να στηρίξει τις ενεργοβόρες βιομηχανίες με αντάλλαγμα την ανάπτυξη νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ δίνει και κίνητρα για την ανάπτυξη καινοτόμου αγροβολταϊκής τεχνολογίας, η οποία συνεπάγεται τη συνύπαρξη ηλιακών συλλεκτών και παραγωγικών γεωργικών εκτάσεων.

Επίσης, ανέφερε τη νέα νομοθεσία - γνωστή ως Fer X και Fer 2 - η οποία θα προσφέρει συμβόλαια έναντι διαφοράς (CfD) σε ανταγωνιστικές δημοπρασίες, για την παροχή κινήτρων για νέα πράσινη δυναμικότητα τα επόμενα χρόνια.

Οι πρωτοβουλίες αυτές στοχεύουν συνολικά σε 85 GW έως το 2028-2029, δήλωσε ο Arrigoni στο περιθώριο της ενεργειακής συνόδου κορυφής στο Μιλάνο.

«Εάν γίνουν όλα αυτά, θα ξεπεράσουμε τον στόχο των 131 GW που έχει τεθεί για το 2030», δήλωσε ο Arrigoni.

Πέρα από τα κρατικά κίνητρα, οι ιδιωτικές-επενδυτικές πρωτοβουλίες θα συμβάλουν σημαντικά στην αύξηση της συνολικής δυναμικότητας.

«Πρέπει να εντείνουμε την πίεση και να συνεχίσουμε την τρέχουσα πορεία μας», είπε.

«Έχουμε εγκαταστήσει 5 GW φέτος μέχρι τον Αύγουστο» και εκτίμησε ότι η νέα πράσινη δυναμικότητα θα μπορούσε να ανέλθει σε 7,5 GW φέτος», κατέληξε ο Arrigoni.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης