Τελευταία Νέα

Σαμοθράκη: «Πόρτα» από το δημοτικό συμβούλιο στην εγκατάσταση υπεράκτιου αιολικού

Σαμοθράκη: «Πόρτα» από το δημοτικό συμβούλιο στην εγκατάσταση υπεράκτιου αιολικού
Κύριοι λόγοι είναι οι κακές επιπτώσεις που θα φέρει η λειτουργία τους στο θαλάσσιο περιβάλλον, στην αλιεία, στον τουρισμό κλπ
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (20/80 ενημερωτική εκδήλωση στη Σαμοθράκη, για το θέμα του υπεράκτιου αιολικού πάρκου που πήρε «πράσινο φως» από την κυβέρνηση να κατασκευαστεί στη βόρεια πλευρά της Σαμοθράκης, μέσα στη θάλασσα.

Μετά από τις εισηγήσεις του κ. Κουτράκη (από το Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών), του κ. Σκουληκίδη (από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών) και τις τοποθετήσεις άλλων παρευρισκομένων, ακολούθησε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκεί πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση για την έγκριση ψηφίσματος εναντίον της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών.

Κύριοι λόγοι είναι οι κακές επιπτώσεις που θα φέρει η λειτουργία τους στο θαλάσσιο περιβάλλον, στην αλιεία, στον τουρισμό κλπ.

Σε ανάλογη περίπτωση, δηλαδή εκεί που είχαν επίσης προγραμματιστεί υπεράκτια αιολικά πάρκα, οι αντιδράσεις οδήγησαν στο να βγουν από τον εθνικό σχεδιασμό τα προγραμματισμένα έργα.

Συγκεκριμένα στην Κρήτη, οι αντιδράσεις από Δήμους, Περιφέρεια, ξενοδόχους, άλλους φορείς και κατοίκους, για την όχληση από την κατασκευή των πάρκων και τη ζημιά στον τουρισμό και στην αλιεία, ανάγκασαν το Υπουργείο να μεταφέρει σε άλλες περιοχές της Ελλάδας την προτεραιότητα υλοποίησης τέτοιων έργων.

Μετά την ενημερωτική εκδήλωση της Σαμοθράκης και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προφανώς πρέπει να αναμένεται κάτι παρόμοιο και στην Αλεξανδρούπολη.

Τουλάχιστον μια ενημέρωση για τα πιθανά οφέλη και τις αρνητικές επιπτώσεις από την κατασκευή αυτών των θαλάσσιων πάρκων. Είναι θεμιτό να ακούσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται τα υπέρ και τα κατά και να μην αφεθούν όλα στην τύχη τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης