Τελευταία Νέα

Gennaker: Το υπεράκτιο αιολικό που θα φιλοξενήσει τις μεγαλύτερες τουρμπίνες της Siemens Gamesa

Gennaker: Το υπεράκτιο αιολικό που θα φιλοξενήσει τις μεγαλύτερες τουρμπίνες της Siemens Gamesa
Οι υπεράκτιες κατασκευαστικές εργασίες προβλέπεται να ξεκινήσουν το 2027
Η Skyborn Renewables υπέγραψε νέα συμφωνία με τη Siemens Gamesa για την παράδοση 63 ανεμογεννητριών SG 14-236 DD, με ενίσχυση ισχύος 15 MW, για το υπεράκτιο αιολικό έργο Gennaker των 945 MW στη Βαλτική Θάλασσα.

Σύμφωνα με το Offshore Wind, η συμφωνία ενισχύει τη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών και επικαιροποιεί την Κύρια Συμφωνία Προμήθειας του 2022, η οποία προέβλεπε την παράδοση 103 ανεμογεννητριών SG 8.0-167 DD Siemens Gamesa (με ενίσχυση ισχύος έως 9 MW).

Η περιοχή στην οποία θα αναπτυχθεί το έργο βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα βόρεια της χερσονήσου Fischland-Darß-Zingst, στα ανοιχτά της Δυτικής Πομερανίας.

Να σημειωθεί ότι η Skyborn εξασφάλισε την αρχική οικοδομική άδεια για την περιοχή Gennaker τον Μάιο του 2019 και διατηρεί την αποκλειστικότητα της περιοχής για ανάπτυξη.

Ο ρόλος της Allseas

Πρόσφατα, η Allseas υπέγραψε σύμβαση με την ολλανδο-βελγική κοινοπραξία HSI των HSM Offshore Energy, Smulders και Iv για τη μεταφορά και εγκατάσταση δύο υποσταθμών για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Gennaker.

Η 50Hertz είναι υπεύθυνη για ολόκληρο το έργο σύνδεσης με το δίκτυο που ονομάζεται Grid Connection OST-6-1.

Η παραγόμενη αιολική ενέργεια θα συλλέγεται στις δύο υπεράκτιες πλατφόρμες και θα μεταφέρεται στο επίπεδο υπερυψηλής τάσης 220 kV. Για τη μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας στην ηπειρωτική χώρα θα εγκατασταθούν τρία συστήματα υποβρυχίων καλωδίων.

Οι υπεράκτιες κατασκευαστικές εργασίες προβλέπεται να ξεκινήσουν το 2027.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης