Τελευταία Νέα
Politics & Business

Αρκαλοχώρι: Τους στερούν τα όνειρα, τους κόβουν και το ρεύμα!

Αρκαλοχώρι: Τους στερούν τα όνειρα, τους κόβουν και το ρεύμα!

Παίρνουμε από την κοινή ανακοίνωση Φραγκίσκου Παρασύρη, Βουλευτή Ηρακλείου - υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Ενέργειας και Ανδρέα Πουλά, Βουλευτή Αργολίδας - υπευθύνου Κ.Τ.Ε. Πολιτικής Προστασίας ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής

Το ζήτημα που έχει προκύψει με τους λογαριασμούς ρεύματος στους οικίσκους των σεισμόπληκτων στο Αρκαλοχώρι και στα χωριά της περιοχής ήταν γνωστό. Εδώ και εβδομάδες, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας έχει αιτηθεί το ποσό των 100.000 ευρώ για να καλύψει έναντι, μέρος της συνολικής οφειλής που ανέρχεται στις 600.000 ευρώ. Το προηγούμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή έχει ζητήσει την εξόφληση των μέχρι τώρα οφειλών στους οικισμούς προσωρινής διαβίωσης και την εγκατάσταση μετρητών.

Από την πλευρά της κυβέρνησης καμία απολύτως κίνηση. Αναλγησία, και «κλειστά αυτιά». Φτάσαμε στο μέγιστο σημείο απαξίωσης των ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους και τρία χρόνια διαβιούν σε οικίσκους, καθώς το πρόγραμμα «Αρωγής» και η συνολική οικιστική ανασυγκρότηση της περιοχής έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Χθες το πρωί με σύστημα τηλεματικής από την Αθήνα έγινε διακοπή ρεύματος στους οικίσκους στο Ίνι. Αφημένοι στην τύχη τους, δεκάδες συμπολίτες μας αναγκάστηκαν χθες βράδυ να «ξεσπιτωθούν» ξανά. Ανάμεσά τους και μια καρκινοπαθής με κινητικά προβλήματα. Έστω και σήμερα ο ΔΕΔΔΗΕ πρέπει να πράξει το αυτονόητο. Να επανασυνδέσει τους οικίσκους και να συζητήσει με τα συναρμόδια Υπουργεία την οριστική λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με αυτές τις οφειλές.

Ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, να προχωρήσουν άμεσα όλες τις σχετικές διαδικασίες, σύμφωνα με την απόφαση του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Δεν πρόκειται για θέμα γραφειοκρατικό ή οικονομικό. Πρόκειται για ζήτημα που αφορά την αξιοπρέπεια συνανθρώπων μας που μετά το σκληρό πρόσωπο της φύσης, κοιτούν κατάματα και το «τέρας» του κρατικού μηχανισμού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης