Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για τα ενεργειακά ζητήματα-πετρέλαιο, φυσικό αέριο-συζήτησαν Τουρκία και Λιβύη

Για τα ενεργειακά ζητήματα-πετρέλαιο, φυσικό αέριο-συζήτησαν Τουρκία και Λιβύη
Η Τουρκία παρέδωσε επιστολή πρόσκλησης στην Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης (NOC) για το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πετρελαίου στην Κωνσταντινούπολη από τις 9 έως τις 13 Ιουλίου
Τουρκία και Λιβύη συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, με τον πρεσβευτή της Τουρκίας στη Λιβύη να εύχεται στη Λιβύη να ανακτήσει τη σταθερότητα, ώστε οι τουρκικές πετρελαϊκές εταιρείες να μπορέσουν να επιστρέψουν στη δουλειά στη Λιβύη στο εγγύς μέλλον.
Σύμφωνα με το Anadolu, η Τουρκία παρέδωσε επιστολή πρόσκλησης στην Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης (NOC) για να συμμετάσχει στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πετρελαίου που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη από τις 9 έως τις 13 Ιουλίου, ανακοίνωσε η Λιβυκή εταιρεία.
Η εταιρεία ανέφερε ότι ο Μουσταφά Σανάλλα, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της NOC, συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Τουρκίας στη Λιβύη, Αχμέτ Αϊντίν Ντογκάν.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Τούρκος πρεσβευτής παρέδωσε την πρόσκληση του Υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαγουκ.
"Ο Σανάλλα ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρέσβη για τη γενναιόδωρη πρόσκληση που δηλώνει ότι θα υπάρξει περαιτέρω συντονισμός σχετικά με τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκδήλωση", σημείωσε η εταιρεία.

Το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πετρελαίου στην Κωνσταντινούπολη

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν υψηλόβαθμα στελέχη από κορυφαίες εταιρίες ενέργειας όπως η Shell, η BP, η ExxonMobil, η Chevron, η Total, η Saudi Aramco, η SOCAR και έως 50 υπουργοί ενέργειας με θέμα "Γέφυρες στο ενεργειακό μας μέλλον".
Θέματα όπως ο παγκόσμιος πετρελαϊκός τομέας, το μέλλον των συμβατικών και μη συμβατικών πηγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι παγκόσμιες πολιτικές όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση, οι λύσεις χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, οι υποδομές και οι επενδυτικές ευκαιρίες, θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, εργαστηρίων, τεχνικών φόρουμ και ομάδων του συνεδρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης