Περιβάλλον

Αύξηση στα «πράσινα ομόλογα» από ΗΠΑ, παρά την απόσυρσή τους από τη Συμφωνία για το κλίμα

Αύξηση στα «πράσινα ομόλογα» από ΗΠΑ, παρά την απόσυρσή τους από τη Συμφωνία για το κλίμα
Οι πολιτείες εξέδωσαν εν λόγω ομόλογα συνολικής αξίας 1,8 δις δολαρίων μόνο τον περασμένο Μάιο...
Οι πολιτείες των Η.Π.Α. όχι μόνο δε θα μειώσουν, αλλά θα αυξήσουν τις εκδόσεις «πράσινων ομολόγων» (χρηματοδοτούν έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας-φιλικά προς το περιβάλλον), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, χωρίς να πτοούνται από την απόφαση-σοκ του Donald Trump να αποσύρει τη χώρα από τη συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Οι πολιτείες εξέδωσαν εν λόγω ομόλογα συνολικής αξίας 1,8 δις δολαρίων μόνο τον περασμένο Μάιο, με την επίδοση για το 2017 να φτάνει ακόμη και πάνω από τα 10 δις, έναντι 6,8 δις το 2016, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Bloomberg New Energy Finance.
Σε ό,τι αφορά το σύνολο των εκδόσεων «πράσινων ομολόγων» παγκοσμίως, ενδέχεται να φτάσουν τα 123 δις δολάρια για το σύνολο του τρέχοντος έτους (μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 45 δις), σύμφωνα με την ανάλυση του πρακτορείου.
Μετά την αμφιλεγόμενη απόφαση του Αμερικανού Προέδρου, την 1η Ιουνίου 2017, τουλάχιστον 150 πόλεις των Η.Π.Α., εννέα πολιτείες, εκατοντάδες εταιρείες και εκπρόσωποι από περισσότερα από 250 κολλέγια και πανεπιστήμια, υπέγραψαν την ανοικτή επιστολή «We Are Still In», επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή τους στη Συμφωνία του Παρισιού.


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης