Διεθνή

Gazprom: Οι συνέπειες των μέτρων κατά του Κατάρ δεν θα είναι καταστροφικές για την αγορά LNG

Gazprom: Οι συνέπειες των μέτρων κατά του Κατάρ δεν θα είναι καταστροφικές για την  αγορά LNG
«Η ευρωπαϊκή αγορά εξακολουθεί να είναι ξεχωριστή από τις αγορές της Ασίας και των ΗΠΑ» δηλώνει ο Μεντβέντεφ και συμπληρώνει ότι «ο αντίκτυπος, εάν προκύψει, δεν θα είναι τόσο καταστροφικός».
Ο αντίκτυπος των μέτρων κατά του Κατάρ δεν θα είναι καταστροφικός για την αγορά Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG), δήλωσε σήμερα (6/6) σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Gazprom Αλεξάντερ Μεντβέντεφ.
«Η ευρωπαϊκή αγορά εξακολουθεί να είναι ξεχωριστή από τις αγορές της Ασίας και των ΗΠΑ» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «ο αντίκτυπος, εάν προκύψει, δεν θα είναι τόσο καταστροφικός».
Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι το Κατάρ εξάγει τεράστιες ποσότητες LNG και ως εκ τούτου «εάν υπάρξουν προβλήματα με τις παραδόσεις, αυτό μπορεί να έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για τις τιμές», επαναλαμβάνοντας ότι «για την Ασία, το LNG του Κατάρ έχει μεγάλη σημασία».
Την ίδια ώρα, η Μόσχα ελπίζει, ότι η διπλωματική κρίση μεταξύ του Κατάρ και των γειτονικών του αραβικών κρατών δεν θα εμποδίσει τη Ρωσία να διατηρήσει τις σχέσεις της με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αρκάντι Ντβορκόβιτς στους δημοσιογράφους.
Ερωτηθείς σχετικά με το κατά πόσο η επικρατούσα κατάσταση μπορεί να επηρεάσει ρωσικά έργα στο Κατάρ, είπε ότι «ελπίζω πως η κατάσταση θα βελτιωθεί σταδιακά».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης