Διεθνή

Συνάντηση Putin με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα μετά την παράταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ

Συνάντηση Putin με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα μετά την παράταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ
Το πρακτορείο επισημαίνει, ότι η συνεργασία των δύο χωρών στην προσπάθεια μείωσης των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου έχει αποδειχθεί καθοριστική για τον κοινό στόχο της αύξησης των τιμών του «μαύρου χρυσού».
Συνάντηση με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman έχει σήμερα στη Μόσχα ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, λίγες ημέρες μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του ΟΠΕΚ και άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, για παράταση της συμφωνίας μείωσης της παραγωγής για άλλους 9 μήνες, μεταδίδει το Bloomberg.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, αν και οι δύο πλευρές βρίσκονται απέναντι στο θέμα της Συρίας, με τη Ρωσία να υποστηρίζει μαζί με το Ιράν το καθεστώς Άσαντ και την Σαουδική Αραβία να υποστηρίζει μαζί με τους συμμάχους της τους αντιστασιακούς της Συρίας, η συνεργασία τους στην προσπάθεια μείωσης των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου έχει αποδειχθεί καθοριστική για τον κοινό στόχο της αύξησης των τιμών του «μαύρου χρυσού».
Το Bloomberg σημειώνει, ότι η Σαουδική Αραβία μείωσε την παραγωγή της κατά 600.000 βαρέλια την ημέρα, υπερβαίνοντας τη δέσμευσή της.
Η Ρωσία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε στα τέλη Απριλίου το όριο των 300.000 βαρελιών την ημέρα, που είχε συμφωνήσει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης