Διεθνή

Trump: Σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ η Τουρκία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

Trump: Σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ η Τουρκία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας
Για ιστορική στροφή στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας έκανε λόγο ο Erdogan.
Την θέση ότι η Τουρκία αποτελεί σημαντικό σύμμαχο στη μάχη κατά της τρομοκρατίας διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος υποδέχθηκε στο Λευκό Οίκο τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
«Έχουμε μία καλή σχέση και θα την κάνουμε ακόμη καλύτερη» υποστήριξε ο Trump κατά τη διάρκεια της κοινής εμφάνισης του με τον Erdogan, χωρίς όμως να κάνει καμία νύξη για τα δύο θέματα «αγκάθια» στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις που είναι ο εξοπλισμός των Κούρδων της Συρίας αλλά η έκδοση στην Τουρκία του Fethullah Gullen, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ και θεωρείται από την Άγκυρα ως ο εγκέφαλος του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.
Αν και δεν υπήρξε κάποιο δημόσιο σχόλιο για αυτά τα δύο θέματα, ο Erdogan συντήρησε το θετικό κλίμα κάνοντας λόγο για «εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών» και για «ιστορική στροφή στις σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ.
«Δεν υπάρχει χώρος για καμία τρομοκρατική οργάνωση στην περιοχή μας» υποστήριξε ο Erdogan αναφέροντας πως η δράση των Κούρδων της Συρίας δεν θα πρόκειται ποτέ να γίνουν αποδεκτή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης