Ενέργεια

Tουλάχιστον 10 ενεργειακά deal ετοιμάζει η Aramco κατά την επίσκεψη Trump

tags :
Tουλάχιστον 10 ενεργειακά deal ετοιμάζει η Aramco κατά την επίσκεψη Trump
GE, Halliburton, Schlumberger μεταξύ των εταιρειών που πρόκειται να υπογράψουν συμφωνίες - Επενδύσεις 40 δις. δολ. σε έργα υποδομής στις ΗΠΑ θα ανακοινώσει η Σαουδική Αραβία
Την υπογραφή τουλάχιστον 10 συμφωνιών με εταιρείες, όπως η General Electric Co. και οι εταιρείες πετρελαιοφόρων Schlumberger Ltd. και Halliburton Co., σχεδιάζει η Saudi Aramco κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρόεδρου των ΗΠΑ Donald Trump στη Σαουδική Αραβία.
Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού πετρελαίου παγκοσμίως σχεδιάζει να υπογράψει συμφωνίες και με την Baker Hughes Inc., την KBR Inc., την Jacobs Engineering Group Inc., την Nabors Industries Ltd., την Weatherford International Plc, την McDermott International Inc. και την Rowan Companies Plc..
Οι συμφωνίες, σύμφωνα με το bloomberg, θα υπογραφούν στις 20 Μαΐου κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης Trump ως πρόεδρου των ΗΠΑ.
Η Σαουδική Αραβία  σκοπεύει να πουλήσει μέχρι και το 5% της Saudi Arabian Oil Co., γνωστής ως Aramco, ως στα τέλη του επόμενου έτους, στη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά στον κόσμο.
Η δημόσια εγγραφή βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών για διαφοροποίηση της οικονομίας και της απεξάρτησή της  από την πώληση αργού πετρελαίου.
Ο πρίγκιπας Mohammed bin Salman, πρωτεργάτης της νέας στρατηγικής, δίνει επίσης προτεραιότητα και στη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους Σαουδάραβες.
Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας προετοιμάζεται επίσης να δεσμευτεί για πρωτοφανείς επενδύσεις στις Η.Π.Α.
Το Αποταμιευτικό Ταμείο των Σαουδαραβών έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει επενδύσεις έως 40 δις. δολαρίων σε έργα υποδομής στις ΗΠΑ.
Οι ανακοινώσεις σύμφωνα με αξιωματούχους δεν αποκλείται να γίνουν κατά την διάρκεια της επίσκεψης Trump.
Οι συμφωνίες της Aramco θα βοηθήσουν την εταιρεία να επιτύχει το στόχο της σχετικά με την προμήθεια  από την τοπική αγορά του 70% του εξοπλισμού και των υπηρεσιών πετρελαίου και φυσικού αερίου μέχρι το 2021.
Σύμφωνα με τους όρους των συμφωνιών, οι ξένες εταιρείες θα ανοίξουν περισσότερα εργοστάσια παραγωγής στη χώρα και θα βοηθήσουν στην εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού της Σαουδικής Αραβίας.
Η Aramco σχεδιάζει να υπογράψει μια πρόσθετη συμφωνία με την Jacobs Engineering για την δημιουργία μιας κοινοπραξίας για τη διαχείριση έργων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης