Διεθνή

Τζον Κέρι : Ελπίδες για υλοποίηση της συμφωνίας με τη Ρωσία για τη Συρία

Τζον Κέρι : Ελπίδες για υλοποίηση της συμφωνίας με τη Ρωσία για τη Συρία
«Η συμφωνία  αυτή εξαρτάται από πολλά πράγματα. Είναι πολύ περίπλοκη» δήλωσε ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών
  «Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα λειτουργήσει η συμφωνία με τους Ρώσους για την Συρία. Αυτό που λέω με σιγουριά είναι ότι αυτή είναι μια ευκαιρία, και φέρνει την ελπίδα» δήλωσε σε συνέντευξή του στο Foreing Affairs ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών Τζόν Κέρι.
«Η συμφωνία  αυτή εξαρτάται από πολλά πράγματα. Είναι πολύ περίπλοκη» δήλωσε ο αμερικανός αξιωματούχος.
Αυτό που το καθιστά διαφορετικό, και ο λόγος που έχω την ελπίδα, είναι ότι επιβάλλει μια σειρά από δράσεις και ευθύνες καθώς και τρόπους που θα τους ενθαρρύνει να συμμορφώνονται. Για παράδειγμα, η Ρωσία περιόριζε τηνδυσπιστία και σκεπτικισμό μας, παρέχοντας επτά συνεχείς ημέρες μειωμένων επιχειρήσεων στην περιοχή.
Αυτό θα ήταν μια οικοδόμηση εμπιστοσύνης.
Μετά από πέντε περιόδους στην Γερουσία των ΗΠΑ, εκ των  οποίων τα 4  χρόνια  επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, και  μετά από μια αποτυχημένη υποψηφιότητα για πρόεδρος, ο Τζον Κέρι έγινε γραμματέας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα τον Φεβρουάριο του 2013.
Από τότε, ο Τζον Κέρι είναι  σε σχεδόν συνεχή κίνηση και έχει στο ενεργητικό του  τα περισσότερα μίλια από οποιοδήποτε από τους προκατόχους του (1.281.744 κατά την τελευταία καταμέτρηση).


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης