Διεθνή

Συμφωνία διεύρυνσης της συνεργασίας των ενεργειακών κολοσσών Gazprom και CNPC

tags :
Συμφωνία διεύρυνσης της συνεργασίας των ενεργειακών κολοσσών Gazprom και CNPC
Οι ενεργειακοί κολοσσοί της Ρωσίας και της Κίνας επεκτείνουν τη συνεργασία τους στους τομείς της αποθήκευσης φυσικού αερίου, της βιομηχανίας ενέργειας και των οδικών υποδομών.
Συμφωνία διεύρυνσης της συνεργασίας τους στους τομείς της αποθήκευσης φυσικού αερίου, της βιομηχανίας ενέργειας και των οδικών υποδομών υπέγραψαν οι κρατικοί ενεργειακοί κολοσσοί της Ρωσίας Gazprom και της Κίνας China National Petroleum Corporation (CNPC) σήμερα (15/5) στο Πεκίνο.
Η συμφωνία υπεγράφη στο ανώτατο επίπεδο μεταξύ των δύο εταιρειών, από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ και τον πρόεδρο της CNPC Βανγκ Γιλίν.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Gazptom, αναφέρεται ότι «ο Αλεξέι Μίλερ και ο Βανγκ Γιλίν υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ της Gazprom, της CNPC και της China Huaneng, για τη συνεργασία τους στον τομέα της βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα».
Ακόμη, αναφέρεται ότι «το έγγραφο ορίζει την πρόθεση των πλευρών να διερευνήσουν τη δυνατότητα κοινής υλοποίησης έργων θερμικών ηλεκτρικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης