Διεθνή

Αίγυπτος: H αποδέσμευση της β΄δόσης 1,25 δισ. δολ. από το ΔΝΤ, ισχυρό "σήμα" για νέες επενδύσεις

Αίγυπτος: H αποδέσμευση της β΄δόσης 1,25 δισ. δολ. από το ΔΝΤ, ισχυρό
Η δεύτερη δόση, 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναμένεται να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ ύστερα από την «συμφωνία σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων» που ανακοινώθηκε από το ΔΝΤ
Η συμφωνία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την αποδέσμευση της δεύτερης δόσης του συνολικού ύψους 12 δισ. δολαρίων δανείου στην Αίγυπτο αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» στο πρόγραμμα της οικονομικής μεταρρύθμισης της χώρας, είπε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αιγύπτου Tarek Amer σήμερα Σάββατο.
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων New China, το ΔΝΤ έχει εγκρίνει πρόγραμμα τριετούς δανείου ύψους 12 δισ. δολαρίων στην Αίγυπτο τον Νοέμβριο και έχει ήδη καταβάλει 2,75 δισ. δολάρια ως πρώτη δόση του δανείου.
Η δεύτερη δόση, 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια, πρέπει να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ ύστερα από την «συμφωνία σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων» που ανακοινώθηκε από το ΔΝΤ την Παρασκευή.
"Αυτή η κίνηση θα οδηγήσει στην αύξηση της ροής ξένων και διεθνών επενδύσεων στην Αίγυπτο, γεγονός που θα συμβάλει στην τόνωση της αναπτυξιακής διαδικασίας", ανέφερε ο Amer.
Ο ίδιος εκφράζει την ικανοποίησή του για τη δήλωση του ΔΝΤ της Παρασκευής ως σημαντική και "επιβεβαιώνει ότι η Αίγυπτος είναι στη σωστή κατεύθυνση και θα βοηθήσει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης