Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Δυσαρέσκεια Δ. Παπαλεξόπουλου (Όμιλος Τιτάν) για το ενεργειακό κόστος - Μειονεκτεί διεθνώς η ελληνική βιομηχανία

Δυσαρέσκεια Δ. Παπαλεξόπουλου (Όμιλος Τιτάν) για το ενεργειακό κόστος - Μειονεκτεί διεθνώς η ελληνική βιομηχανία
Ολοκληρωμένη η στρατηγική του ΣΕΒ, παρουσία και του Επιτρόπου Ψηφιακής Αγοράς κ.Ansip
Και ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος εμφανίζεται δυσαρεστημένος για το κόστος της ενέργειας στην βιομηχανία.
Ο ισχυρός άνδρας του Τιτάνα θεωρεί ότι στην Ελλάδα το κόστος είναι το υψηλότερο από όλες τις θυγατρικές του Τιτάνα σε διεθνές επίπεδο και αυτό αποτελεί σημαντικό αντικίνητρο για την παραγωγή.
Κατά τα λοιπά η χθεσινή εκδήλωση του ΣΕΒ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό συγκέντρωσε εξαιρετικό ενδιαφέρον με  την ανάπτυξη των επιχειρηματικών ιδεών από τους startupers οι οποίοι με τις επιχειρηματικές τους ιδέες μπορούν να εμπνεύσουν λύσεις για την βιομηχανία και να προωθήσουν καινοτόμες στρατηγικές.
Μεταξύ των ομιλητών εκπρόσωποι των Avocarot, Acusonus, Taxibeat και Upstream.
Παρών επίσης και ο Γιώργος Παπανδρέου, που δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για τη νέα τεχνολογία.
Η εκδήλωση αποδεικνύει την ολοκληρωμένη στρατηγική που ακολουθεί ο ΣΕΒ, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τους κυρίους Φέσσα, Στασινόπουλο και Τσαμάζ.

Ansip (Κομισιόν): Η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Στην εκδήλωση παρέστη και μίλησε ο Επίτροπος κ Andrus Ansip, ο οποίος σημείωσε ότι η τεχνολογία είναι μονόδρομος για την ανάκαμψη της χώρας.  
Συνάντηση με τους επιτελείς του ΣΕΠΕ (Συνδέσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας) είχε νωρίτερα ο Ευρωπαϊκός Επίτροπος Ψηφιακής Αγοράς Andrus Ansip χθες. (11 Μαΐου 2017).
Η συζήτηση κινήθηκε όπως ήταν αναμενόμενο σε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας, πληροφορικής και επικοινωνίας.
Πλήρη αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας από την ελληνική διοίκηση, τον ιδιωτικό τομέα, και από τους έλληνες πολίτες, η ανάπτυξη μία ισχυρής ψηφιακής τεχνολογίας, η προώθηση της καινοτομίας, η ψηφιακή παιδεία αλλά και η ενθάρρυνση των επενδύσεων που δημιουργούν καινούργιες θέσεις εργασίας ήταν οι θέσεις της ελληνικής πλευράς κατά τη διάρκεια της συζήτησης.
Ο Επίτροπος βρήκε απόλυτη ταύτιση απόψεων, τονίζοντας πως η ψηφιακή τεχνολογία πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο της ελληνικής οικονομίας.
"Η δημιουργία μιας ψηφιακής ενιαίας αγοράς κρίνεται απαραίτητη, ώστε να καταστήσει την Ευρώπη ηγέτιδα δύναμη και να βελτιώσει αποτελεσματικά την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, τα "καλά παραδείγματα" δράσεων που έχει υλοποιήσει, καθώς και τις βέλτιστες και δοκιμασμένες πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ώστε να προχωρήσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό που έχει ανάγκη τόσο η ελληνική οικονομία όσο και η κοινωνία", υποστήριξε ο κ. Ansip.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης