Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Greenpeace: Η εικονική αυτοπαραγωγή ηλιακής ενέργειας στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας

Greenpeace: Η εικονική αυτοπαραγωγή ηλιακής ενέργειας στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας
Επισημαίνει ότι «το νέο νομοθετικό πλαίσιο αποκλείει τη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, καθώς αφορά κυρίως δήμους και αγρότες».
Η Greenpeace χαιρετίζοντας την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για την εικονική αυτοπαραγωγή στην Ελλάδα, τη χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της ως μία εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία, που θα δώσει πρόσβαση στον ήλιο -τον σημαντικότερο πόρο της Ελλάδας- σε ακόμα περισσότερες κοινωνικές ομάδες.
Όπως υποστηρίζει «η εικονική αυτοπαραγωγή θα συμβάλει τα μέγιστα στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και τη μείωση του ενεργειακού κόστους που ταλανίζει τη χώρα».
Επισημαίνει ωστόσο, ότι «το νέο νομοθετικό πλαίσιο αποκλείει τη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, καθώς αφορά κυρίως δήμους και αγρότες».
«Την ώρα που η επικαιρότητα εξαντλείται στο άνοιγμα της αγοράς ενέργειας και την πώληση λιγνιτικών μονάδων, η κοινωνία μαστίζεται από υπέρογκα ενεργειακά κόστη και φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Οι εκατομμύρια πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που υποφέρουν σήμερα θα μπορούν να πάρουν μία σημαντική ανάσα, όχι με τη διαιώνιση της εξάρτησης της χώρας από το λιγνίτη, αλλά με πρωτοβουλίες, όπως η εικονική αυτοπαραγωγή ηλιακής ενέργειας.
Η εικονική αυτοπαραγωγή μπορεί να φέρει την επανάσταση στον τρόπο αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας, με την παροχή δωρεάν ηλιακής ενέργειας σε ευάλωτα νοικοκυριά.
Αρκεί η κυβέρνηση να “ανοίξει” την εικονική αυτοπαραγωγή σε όλους τους πολίτες και η ΔΕΗ να ξεπεράσει την εμμονή της με τον λιγνίτη», ανέφερε ο υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace Τάκης Γρηγορίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης