Διεθνή

WSJ: Το «new deal» του νικητή Macron για την ΕΕ, αντιμέτωπο με τις παλιές γερμανικές αμφιβολίες

tags :
WSJ: Το «new deal» του νικητή Macron για την ΕΕ, αντιμέτωπο με τις παλιές γερμανικές αμφιβολίες
Ο νικητής των γαλλικών προεδρικών εκλογών της είναι ένας ένθερμος υπερασπιστής του ευρώ και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης γενικότερα
Το μεγαλεπήβολο σχέδιο του νέου προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron για την Ευρώπη να εμβαθύνει τη νομισματική Ένωση στην ΕΕ, της οποίας ο σχεδιασμός φαίνεται να είναι ελλιπής, όπως γράφει η Wall Street Journal σε δημοσίευμά της για τις γαλλικές εκλογές.
Ωστόσο για να υλοποιήσει τα σχέδιά του ο Macron θα πρέπει να μεταπείσει την παραδοσιακά σκεπτικιστική Γερμανία.
Ο νικητής των γαλλικών προεδρικών εκλογών της είναι ένας ένθερμος υπερασπιστής του ευρώ και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης γενικότερα.
Στην προεκλογική του εκστρατεία «κυμάτισε» τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ωστόσο ισχυρίζεται, πως η παρούσα κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΕΕ λειτουργεί καλύτερα για τη Γερμανία από ό, τι για τις άλλες χώρες της ΕΕ - μια διαδεδομένη άποψη στη Γαλλία και τον χρεωμένο Νότο της Ευρώπης-, όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα.
Η έκκληση του 39χρονου Γάλλου προέδρου για εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός κοινού προϋπολογισμού για τόνωση των επενδύσεων στην ευρωζώνη και την υποστήριξη χωρών που επλήγησαν από κρίσεις, έρχεται σε αντίθεση με ισχυρές γερμανικές πεποιθήσεις.
Η επικρατούσα άποψη στο Βερολίνο είναι ότι, δεδομένης της παρούσας κατάστασης στην ΕΕ, περισσότερα βήματα προς μια ομοσπονδιακή Ευρώπη θα ενίσχυαν τον αντιευρωπαϊκό λαϊκισμό, αντί να τον καταπολεμήσουν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης