Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε εγκαταστάσεις και δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ στο Ηράκλειο

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε εγκαταστάσεις και δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ στο Ηράκλειο
Οι συλληφθέντες φέρονται να αφαίρεσαν 500 κιλά χαλκό, 17 μετασχηματιστές και περισσότερα από 100 μέτρα καλώδιο, προξενώντας παράλληλα φθορές.
Δεκατρείς υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε εγκαταστάσεις και δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Χερσονήσου.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών ηλικίας 39 και 48 χρονών, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Συγκεκριμένα, φέρονται να αφαίρεσαν 500 κιλά χαλκό, 17 μετασχηματιστές και περισσότερα από 100 μέτρα καλώδιο, προξενώντας παράλληλα φθορές.
Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τα 100.000 ευρώ.
Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν τρεις ράβδοι χειρισμού τάσης ηλεκτροδότησης και σύνδεσμοι μετασχηματιστών του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ.
Μετά την αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε, ότι ο 39χρονος με τον 48χρονο από τις 21 Δεκεμβρίου 2016 έως και τις 19 Απριλίου 2017 είχαν διαπράξει συνολικά 13 κλοπές σε εγκαταστάσεις και δίκτυα (υποσταθμούς, κολώνες της ΔΕΗ, πίνακας γεώτρησης, αντλιοστάσιο), καθώς και ενός ΙΧΦ αυτοκινήτου του ΔΕΔΔΗΕ, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού.
Επίσης σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι και στο φορτηγό αυτοκίνητο του 39χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρείς ράβδοι χειρισμού τάσης ηλεκτροδότησης, ένα τζάκετ με το διακριτικό σήμα της ΔΕΗ, σύνδεσμοι μετασχηματιστών του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ και διάφορες βίδες, που αφού κατασχέθηκαν, αναγνωρίσθηκαν στη συνέχεια αποδόθηκαν στον υπεύθυνο δικτύου διανομής του ΔΕΔΔΗΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης